Реклама / Ads
16| 4778 |17.02.2016 НОВИНИ

Ноев: НАТО да признае, че има проблем на границата ни с Турция

.
Бойко Ноев
Премиерът трябва да поиска от НАТО защита на нашата граница с Турция, там протичат най-големите потоци бежанци, заяви по БТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Ердоган направо заплаши и го потвърди, че е готов да изпрати автобусите, т.е. въпросът е политически.
 
НАТО трябва да признае, че възникнал проблем на нашата граница с Турция заслужава внимание. Този момент е проспан, груба политическа грешка е, че министър Ненчев не го е поискал на срещата.

Враждебни изказвания има от страна на Ердоган, той и правителството му не са приятелски настроени и България е длъжна да предприеме мерки. България трябва да поиска политическо признание от НАТО, че съществува проблем на границата ни с Турция, настоя Ноев.

Дълбоко удовлетворен съм, че НС ще приеме решение армията да охранява границата, но това е първата стъпка. В МО се готвят в момента да разтворя една кесия за нови кораби. Не казвам, че не трябва, но сухопътни войски и армията ще понесат тежестта на границата, затова трябва да се оборудват и обучат нашите сержанти и офицери, които ще са там, добави той.

Две са основните причини за бежанската криза в Европа - погрешната политика на канцлера Меркела е първопричината, а не сирийската криза, защото в потока има хора от Африка, Пакистан, Афганистан. Ако нямаше покана, тези хора нямаше да търчат през Балканите. Несправедливо е да казваш - елате всички, а после: трябва солидарност. Надявам се на срещата на държавните глави този въпрос да бъде поставен, но съм скептик, добави той.

Не съм чул Борисов да се е отказал от затварянето на границата, това е единствената възможност да се опазим. Ще има тежък морален и политически избор на европейските политици, но скоро ще се сблъскаме с много сериозни проблеми. Докъдето можем, трябва да сме единни, призова той. Втората причина е политиката на Ердоган, който превърна Турция в резорвоар на бежанци, но това ще му изиграе лоша шега, прогнозира Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4667 |10.02.2016 The Telegraph: НАТО обсъжда план за войски в Източна Европа . 0| 4397 |10.02.2016 Министрите на отбраната от НАТО се срещат в Брюксел . 21| 4344 |08.02.2016 Меркел: НАТО да помага срещу трафикантите край Турция . 17| 4692 |04.02.2016 НАТО: Русия е "нанесла" ядрен удар на Швеция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads