Реклама / Ads
0| 4403 |29.06.2016 НОВИНИ

Ноев: Нестабилността в Турция е голямата опасност за България

.
Бойко Ноев
Смятам, че по-голяма заплаха отколкото т.н. хибридна война за България е сигурността на Турция.. Това, което се случва на границата с Турция и на юг от нея, е най-голямата заплаха за България. Бих добавил и проблемите с миграцията, които Ердоган не може да ги контролира и ги използва като инструмент. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев.
 
Ердоган използва мигрантите  и като средство за натиск върху ЕС. Това, както и фактът че спряха потока към Гърция означава,  че могат да регулират този проблем, допълни той пред bTV.

Турция ще хвърлят все повече ресурси на своята южна граница. И затова че Турция не може да се справи, слагаме преграда. Регистрираме хиляда човека, които минават границата, а други хиляда се появяват вече в Сърбия. Нестабилността в Турция е опасност за България и най-вече властта на Ердоган , когото наричат "непредвидим диктатор" Ердоган изпусна духа от бутилката в Сирия. Той и до днес подкрепя  крайни групировки в Сирия. Атентатът е крайно осъдително нещо. Но Ердоган трябва да започне омиротворяване първо в своята страна, обясни още той.

Няма да има черноморска флотия. Турция винаги е била противник на участието на чужди страни с флот в Черно море. Тя дели Черно море с Русия. От утре ви гарантирам, че този въпрос ще слезе от девния ред./ б.р. след разговорите днес между Путин и Ердоган/. Това, че Борисов праща министрите на война, ще остане в историята. Лошото за България бе че останахме в жалко положение и трябваше да се обясняваме. България излъчи за НАТО в Черно море колебание, както бе преди време за натовските танкове, смята експертът.

Когато Борисов отива в ЕС трябва има мандат, както се искаше мандат за НАТО.  Ние  сме заинтеросави ЕС с пълна сила да бъде на нашата граница.  И затова при решаване тези жизнено важни въпроси Борисов трябва да търси активно подкрепата на всички парламентарни групи. Днес е поставил въпроса за енергийните проекти. Газовата тръба е важна. Ако не настояваме тя да мине през България, ще мине около България. Парламентът трябва да излезе с декларация по този въпрос. Решаване не в грабителската схема за  "Южен поток. Ако тръбата се изгради по честен начин, трябва да мине през България. И без тръба Борисов да не се връща от Брюксел следващия път, съветва Ноев.

Нищо лошо няма да се случи с НАТО след Брекзит. Не съм съгласен, че НАТО е обявил Русия за враг. Русия - също, макар че говори с по-остри думи. НАТО се посъбуди след Крим  за да види, че мирът не идва даром. Няма да има война. Надпреварата във въоръжавето ще завърши със сделка в един момент. Ние трябва да сме спокойни, руснаците няма да ни нападнат . Путин не е психично болен човек и знае последствията от една ядрена война, успокои бившият ни посланик в НАТО..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4267 |29.06.2016 Путин отмени ограниченията за руски туристи в Турция . 0| 5611 |29.06.2016 Велков: Атентатът в Истанбул може да е извинението на Турция към Русия . 1| 5427 |29.06.2016 М. Константинов: Турция го е закъсала, България е във въртележката . 0| 4014 |28.06.2016 Турция няма да плати компенсации за сваления руски бомбардировач

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads