Реклама / Ads
0| 3555 |27.06.2018 НОВИНИ

НОКА и евродепутат Момчил Неков инициират изготвянето на национална стратегия за развитие на секторите овцевъдство и козевъдство

.
Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и евродепутат Момчил Неков организират форум: “Визия за овцевъдството и козевъдството в България 2018-2027“. Форумът ще се проведе на 2 юли 2018 г. (понеделник) от 10:00 ч. в София, Дом на Европа, ул. „Георги С. Раковски“ № 124.
 

Целта на срещата е да се обсъдят проблемите в сектора, да се очертае визия за развитието му, както и да се оформят конкретни предложения и тези за изготвяне на Национална стратегия за сектора за периода 2018-2027 г. По този начин ще се даде възможност за запазване на поминъка и използване потенциала на продуктите от овче и козе мляко, и месо.

 

„През месец май, Европейският парламент подкрепи увеличаването на помощи за секторите овцевъдство и козевъдство в новата Обща селскостопанска политика /ОСП/. Заради по-малкото средства в новата ОСП и евтин внос отвън трябва нов подход към овцевъдството и козевдъството в ЕС. За тези сектори е необходима не само европейска, но и държавна подкрепа. Нашите производители трябва да се подкрепят, но за целта е нужна земеделска политика и стратегия за развитие“, коментира евродепутат Момчил Неков.

 

„Правим тази среща във връзка със задълбочаващите се разминавания в нуждите на бранша и ситуацията в момента. На нея ще бъдат дискутирани и новите препоръки от Европейския парламент (ЕП) във връзка с чувствителността на секторите „Овцевъдство“ и „Козевъдство“, обясниха от НОКА.

 

В събитието на 2 юли са поканени да участват представители на овцевъдните и козевъдни асоциации, Министерство на земеделието, храните и горите, БАБХ, представители от научните среди - специалисти от аграрните университети и ССА.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4385 |19.06.2018 Момчил Неков: Студентите от Източна Европа трябва да получават по-големи стипендии по Еразъм + . 0| 4686 |16.06.2018 Евродепутат Момчил Неков представи в Силистра възможностите за развитие на земеделието в района и привличане на инвестиции . 0| 4334 |12.06.2018 Момчил Неков: ОСП спира миграцията от селата към градовете, грешно е да бъде свит бюджетът ѝ . 0| 4429 |12.06.2018 Евродепутатът Момчил Неков: Модернизирането на образованието е нещо, което не можем повече да отлагаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads