Реклама / Ads
4| 5336 |22.10.2017 НОВИНИ

Нона Йотова: В политиката се прекланям пред Елена Йончева

.
Нона Йотова Източник: БТВ
Театърът е моята голяма любов и моята църква. Това каза по bTV актрисата, певица и депутат от БСП Нона Йотова.
 

Вече два пъти водя на театър моите колеги от парламента, но не под строй, уточни тя. „Първо гледаха „Джина и Фидел”, а после „Абсурдни времена”. И двата пъти за тях беше нещо невероятно. Да вземат глътка изкуство си е глътка въздух. Всеки път са много щастливи”, категорична беше тя.

 

Нона Йотова призна, че в политиката се прекланям пред Елена Йончева. „Ако става дума за журналистика, това, което прави тя, е най-чистият й вид. Ходила е в най-ужасяващите точки на света, взимала е интервюта от такива чудовища. Сега като я гледам, дори в битките, които тя води в момента, възхищавам й се на това самообладание”, разкри Йотова.

 

„За политиката ме избраха и това беше едно от най-големите признания, които съм получавала в живота си”, уточни тя. По думите й това се е случило абсолютно изненадващо. „Анна Заркова се обади на мъжа ми и каза, че от младежката организация в 24-ти район да ме номинират за депутат. Аз първо казах „Не”, но мина известно време, през която успях да помисля. Имам кумир - Мелина Меркури. Тази актриса и певица в един момент става борец против фашизма, става депутат, министър на културата. И си казах: Защо не”, допълни актрисата и певица.

 

Йотова изказа мнение, че премиерът Бойко Борисов не е за този пост. „Премиер на една страна трябва да е човек, който е много голям професионалист, който много разбира от работата си”, аргументира се тя. „Имах много щастливо детство и именно затова много ми липсва. Бях изключително обичано от мама и татко дете, много глезено. Никога не са ми казвали те какво да правя. Винаги аз съм избирала това, с  което ще се занимавам. Но колкото и да бях глезено дете, от 17-годишна тръгнах сама да се оправям и никога не съм имала проблеми, да скимтя и да се оплаквам”, каза още тя.

 

Нона Йотова призна, че все още преживява загубата на майка си, с която са били изключително свързани. „Почина в ръцете ми, двете бяхме сами. Вече не си същият човек. Няма нещо, което може да запълни тази липса”, каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5584 |18.10.2017 Синът на Кадафи влиза в политиката . 4| 3926 |10.10.2017 Томислав Дончев: Има баталия в политиката, тя трябва да е нещо друго . 1| 4385 |23.09.2017 Илияна Йотова: Докато има двойни стандарти, няма успешен европейски проект . 8| 4995 |17.09.2017 Любен Дилов: Слави ще намери начин да въздейства на политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads