Реклама / Ads
79| 8437 |23.11.2020 НОВИНИ

Тежки рестрикции предлага НОЩ заради коронавируса. Ще важат поне до Коледа

.
Тежки рестрикции предлага Националният оперативен щаб, стана ясно по време на извънреден брифинг на Министерския съвет.
 

Здравният министър Костадин Ангелов ще предложи удължаване на извънредното положение с 4 месеца до края на март.

Ще бъдат преустановени всички занятия, практики, стажове и други във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси.

 

Преустановяване ще има на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси , културни и други развлекателни мероприятия, включително частно организирани тържества.

Забраната за посещения в дискотеки, пиано барове, нощни барове, бар-клубове ще бъде удължена. 

 

Работата на заведенията за хранене и развлечение: ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове и др ще бъде преустановена. Те ще могат да работят само за доставки на храна по домовете.

 

Ще бъде преустановена и  работата на всички нехранителни магазини, включително търговски и големи центрове от типа мол, с изключение на аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи и доставчици на платежни услуги.

Провеждането и организирането на вътрешни и външни екскурзии също ще бъде преустановено. 

 

Няма да има ограничения в дейността на обществения транспорт.

„Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим – така всеки от вас ще стане и лекар, и медицинска сестра. Така и вие ще станете герои в домовете си. Време е отново да се обединим в името на живота“, заяви здравният министър.

Според проф. Ангелов се очаква мерките да дадат резултат преди коледните празници, тогава ще бъде обсъдено и отхлабването им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 9581 |23.11.2020 Лице с ”критично ниско” обществено доверие предлага държавно дарителско дружество . 1| 3816 |16.11.2020 Жена от дом за възрастни е приета в болница с тежки травми . 19| 4364 |12.11.2020 Здравният министър: Не се самолекувайте, това може да има тежки последици . 2| 4626 |09.11.2020 Предлагат се за обсъждане три варианта за изплащане на втората пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads