Реклама / Ads
11| 4773 |04.11.2014 НОВИНИ

Нотев за Лукарски: Трудно е юрист да е министър на икономиката

.
Явор Нотев
Не бих приел да стана министър на икономиката. Не бих се заел с работа, която не разбирам. Така отговори Явор Нотев, зам. председател на парламента от "Атака" на въпрос в "Още от деня", дали юристът Божидар Лукарски става за този пост.Човек без солидна подготовка зад гърба си, не би могъл да се справи с тежките проблеми на българската икономика.
 
Имам резерви към някои от лицата, които са предложени за министри. Това са лицата от служебния комитет - Даниел Митов, Христо Иванов, който направи гафове дори преди да бъде в този кабинет.Общата претенция към Иванов и Митов е тяхната обвързаност с неправителствени организации. Начинът по който те действат, поражда съмнения за обвързване с каузи и финансиране, които не са докрай прозрачни, заяви той.

Те трябва да бъдат подложени на проверка, доколкото са се справили с поетите ангажименти от служебния кабинет. Ние препетстваме възможност с тяхното назначение , да видим какво направи служебният кабинет, каза още той.

Темата с краткия хоризонт на правителство би следвало да бъде изоставена. Такива кратки стъпки с пораженско звучене, не са подходящи за начало на едно правителство. В близките дни ще видим дали сме изправени пред екип от хора, които могат да работят заедно. За мен са различни по характери и идеи, каза още Нотев.

Няма да е лесно на г-н Борисов. В най-новата история той е за първи път за втори път премиер.Той може би ще направи определени компромиси.Ние искахме преговорите да са прозрачни. Продължилите дълго пазарлъци с взаимни претенци и и донякъде заплахи, че преговорите за правителство са пред провал, някак си надвисна тези дни, за да стигнем до престрелките с музикални текстове. Но на фона на изнервеното общество ми се сториха неуместни. Музикалните закачки може да са глътка въздух, когато видим първи успешни стъпки, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4335 |27.10.2014 А. Райчев: Борисов го е страх от провал, не от трудности . 16| 5889 |23.10.2014 Приятелката на Лукарски: Някой иска да закрие Агенцията за българите в чужбина . 37| 5663 |21.10.2014 Л. Дилов - син: Трудно ще преглътнем Цветанов за министър . 11| 5561 |21.10.2014 Лукарски: Нямам общо с назначаването на Ива, бях изненадан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads