Реклама / Ads
5| 5284 |21.02.2011 НОВИНИ

Я. Нотев: Прокурорът трябва да е господар на информацията

.
Явор Нотев
Сегашните правила може да се обърнат срещу всеки управляващ и всяка опозиция, в тази сфера експериментите са недопустими.
 

Вече се работи по адекватни предложения за регулация на СРС-тата, а подкомисията в НС трябва да стане един координационен център при широко участие на специалисти и граждани, обяви по БНТ Явор Нотев, председател на парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата. Като слабост сме отчели практиката информацията, достигаща до възложителя, да се филтрира, а това не би трябвало да е така. Коректно е той да бъде господар на тази информация, да знае всичко, което е събрано и за което е понесъл своята отговорност.

Оставката на шефа на ДАНС Цв. Йовчев е реакция по повод на оценка и изявление, направено от премиера, каза още Нотев. Отговорността е у ръководителите на ведомства, йерархично се носи отговорността за пробиви. Ние не казахме нещо повече в контекста на конкретика и обвинение, които да насочват везните, че именно от ДАНС е изтекла информацията. Нашата проверка и нашите изводи не са окончателни и нашата проверка не е завършила, добави той.

Бюрото за контрол на СРС и неговият статут също ще е обект на днешния разговор, каза Нотев. За нас, в НС липсват изкушения, доколкото ние сме депутати до края на парламентарния мандат; затова сме абсолютно непредубедени и обективни в оценката си, затова и свикваме толкова широка дискусия днес, посочи той.

Търсим решения, които да предпазят обществото от злоупотреби като настоящите. Сега заложените правила може да се обърнат срещу всеки управляващ и всяка опозиция, в тази сфера експериментите са недопустими

Frognews.bg напомня, че днес премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на ВКС проф. Лазар Груев. На срещата ще присъстват главният прокурор Борис Велчев и министърът на правосъдието Маргарита Попова. Темата на разговора е законодателните промени в Закона за СРС.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5136 |18.02.2011 ЕК: България трябва да продължи реформата в съдебната система . 5| 4801 |13.02.2011 Т. Дончев: Трябва по-голяма скорост по транспортните проекти . 6| 5476 |05.02.2011 И. Калфин: България трябва да се включи в Европейския пакт за конкурентоспособност . 13| 4848 |02.02.2011 WikiLeaks: САЩ трябва да повлияят на българските военни способности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads