Реклама / Ads
0| 4977 |04.07.2007 НОВИНИ

Нов и по-голям ремонт на кабинета готвел премиерът към края на годината

.
„Истински ремонт на кабинета ще има към края на годината”, каза пред „Фрогнюз” източник от най-стабилния в момента партньор в тройната коалиция – ДПС. Тогава и движението на Доган щяло да смени свои министри. Източникът обаче не уточни дали ще е един или ще са двама.
 

Депутати от БСП и НДСВ също смятат, че наесен пак ще има промени в правителството. Сега щяло да се мине само с подалите оставка Румен Овчаров и Георги Петканов, както и с няколко зам.-министри. Според народни избраници по-крупен ремонт не можело да се прави сега, защото щяло да изглежда, че е под натиска на различните протести и критиките на ЕС. А министър-председателят не искал точно такова впечатление да се създава.

След местните избори, в зависимост от постигнатите резултати и за туширане на напрежението преди зимата, премиерът Станишев, в съгласие със Сакскобургготски и Доган, щял да направи основен ремонт на кабинета. Тогава вероятно ще си иде МВР-шефът Румен Петков заради неадекватното му поведение на този пост. Станишев неслучайно толкова бързал с изработването на законопроект за новата агенция по сигурността и приемането му в парламента. Целта била по-бързо да се отнеме НСС от Петков, за да спре да злоупотребява със специални разузнавателни средства (СРС) и да вади компромати.

Здравният министър Радослав Гайдарски вероятно също ще се раздели с креслото си, тъй като изцепките и противоречивите му изказвания и действия около протеста на медиците от „Пирогов” окончателно доказаха, че той е лош администратор и не може да се справи с реформата в здравеопазването.

Жълти депутати се шегуват, че и просветният министър Даниел Вълчев ще си ходи, „когато му дойде времето”. Засега той щял да бъде оставен на поста си, за да не изглежда, че Симеон си отмъщава за създадените главоболия след извънредния конгрес на НДСВ. Готвещите се учителски стачки обаче, както и протестите на учените в БАН и университетски преподаватели наесен, щели да дадат удобни мотиви за неговата смяна.

Здравеопазването и образованието са най-нереформираните сектори и затова трябва да се намерят решителни хора, със замах, които да ускорят нещата и да наваксат загубеното време, смятат депутати. Според тях след местните избори ще има промяна в политическите реалности и съответно управленските приоритети също трябва да бъдат преосмислени. „ФН”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6502 |15.06.2007 Николай Василев и Даниел Вълчев си отиват от кабинета . 0| 5028 |03.06.2007 Жълтите остават в коалицията, но искат ремонт . 1| 4939 |02.06.2007 Овчаров си отива, очакват се и структурни промени в кабинета . 0| 7398 |28.05.2007 Промените в кабинета - общо решение по отношение на повече министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads