Реклама / Ads
9| 21015 |31.07.2017 НОВИНИ

Нов парадокс в Пловдив: Гилзата открита на 15 метра от трупа на бизнесмена Божилов

.
Данали Божилов
Гилзата на самоубития пловдивски бизнесмен Данаил Божилов е открита на близо 15 метра от трупа му. След мистериозно изчезналото оръжие, това е поредния парадокс около трагичния инцидент. Това съобщиха за Фрог нюз източници от пловдивската полиция.
 

 Фактът умишлено не се раздухва, за да се спестят упреците и подигравките към ангажираните с разплитането на този случай.  За да се „разкрие всичко”, вече се смята, че освен пистолетът, гилзата също е преместена. Местни бизнесмени споделиха и друг, твърде любопитен факт. Според тях в соларните  студия на Божилов се предлагали деликатни услуги като еротични масажи. Твърди се, че от удоволствията се възползвали известни хора, които впоследствие разбрали, че сеансите били филмирани. Според източниците ни това не било случайно, тъй като от компрометиращите записи можело да се изкарат много пари.

 

До разнищване на тази версия, обаче не се стигнало, тъй като предсмъртното писмо междувременно „изскочило ” от много дълбок заден джоб на бизнесмена в съдебна медицина. МВР  засега не признава за грандиозния пропуск на хората, извършили оглед на място. Най-упорито се  мълчи за служителите, ръководили, давали разпореждания и контролирали работата на криминалистите. „Случаят показва, че на местопроизшествието е царял пълен хаос. Действало се е некомпетентно още при първоначалните действия. За всеки полицай е ясно, че от тях зависи в каква посока ще тръгне разследването”, не скриха ченгета с опит.

 

За да замажат  грандиозния гаф, шефовете на МВР  решиха да проверят как са действали хората им на терен. За това главният секретар на МВР  Младен Маринов  разпоредил проверка на директора на пловдивската полиция Атанас Илков да я извърши. Точно този факт озадачи много полицаи,  дали Маринов  настина иска да намери виновните за провала или се опитва да излезе чист от ситуацията и заедно със себе си  да изкара и Илков чист от тази каша. Причината- като местен шериф Атанас Илков е този, който трябва да ръководи и проверява подчинените си. Именно той трябва да дава указания и предложения как да се действа в една или друга ситуация. Така излиза, че Илков, трябва да проверява сам себе си. Обичайно в такива случаи подобни проверки се извършват от Главна дирекция „Национална полиция”. Този път, обаче се действа коренно различно.

 

Блюстителите на реда имат обяснение за това. Според тях целта е на всяка цена да се запази главата на Атанас Илков, който беше уволнен по времето на кабинета "Борисов 2"  заради трагичната операция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Упорито се твърди, че е ценен кадър на модела КОЙ и нито една негова издънка няма да му коства поста във вътрешното ведомство.          

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5025 |26.08.2016 Прокуратурата в Пловдив: Да се укрепят тютюневите складове . 0| 4132 |23.08.2016 Цацаров за пожара в Пловдив: Версията ”клошар” не елиминира другите версии . 12| 4725 |08.01.2016 Парадоксална държава! Безработни не искат заплати по 700 лв . 10| 5901 |08.11.2015 Иво Инджев: Парадоксално е, че Борисов изправя Бъчварова срещу себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads