Реклама / Ads
56| 13057 |24.04.2013 НОВИНИ

Нов скандал гръмна между премиера и Сашо Диков

.
Източник: Булфото
Пресконференцията след заседанието на Министерски съвет започна с искри между премиера Марин Райков и известния журналист Сашо Диков. Райков започна с покана към Диков да даде пресконференция.
 

Министър-председателят заяви, че е чул за намерение на журналиста да говори пред всички. Стажанта, както Сашо Диков се нарича сам, подскочи като ужилен и определи това твърдение като лъжа. После призова премиера да съобщи кой му е подхвърлил тази информация. Припомняме, че в събота избухна скандал между Диков и PR-ът на Министерски съвет Ивет Добромирова. Тогава тя го обвини, че в предаването си по Нова телевизия “Дикoff” е манипулирал изказвания на премиера. Добромирова сигнализира ръководството на Нова телевизия и СЕМ.

Тъкмо по тази тема Райков очакваше, че Диков ще дава по-късно днес пресконференция. “Кой ви излъга този път? Би трябвало да кажете името на човека, който ви излъга. Защото и през акъла не ми е минавало да дам пресконференция”, обясни разпалено Диков. Премиерът любезно му се извини за разминаването в информацията.

Диков, обаче, беше набрал скорост и не можа да не се заяде с Добромирова, която седеше до Райков и ръководеше пресконференцията. Служебната усмивка, с която посрещаше атаките му, изглежда го вбеси още повече. Журналистът посочи, че при обажданията си в Нова телевизия PR-ката се оплакала от твърденията на Диков, че министър Асен Василев е гей.

“Метнала е една лъжа и то гадна лъжа – че един от вашите министри е гей”, обобщи той. Премиерът, който е и опитен дипломат, намери решение на конфузната ситуация.

“Искате ли да минем през пресконференцията? Аз съм сигурен, че има изключително важни и тежки въпроси. Аз ви обещавам, че ще ви изслушам отново и ще се опитам да ви дам отговори”, каза Райков и изтъкна, че все пак и другите журналисти имат право да зададат въпросите, които ги вълнуват.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8597 |24.04.2013 Ренета Инджова със скандални разкрития . 2| 5591 |23.04.2013 Обвиниха трима шефове от СДОТО по СРС-скандала . 27| 7170 |22.04.2013 Нов скандал "Ало, Ваньо", шефът на митниците заплашвал "Лукойл" . 14| 8171 |20.04.2013 Райков: Където медиите виждат скандал, аз виждам демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads