Реклама / Ads
2| 6886 |19.02.2013 НОВИНИ

Нов свидетел по делото "Белнейски": Иширковеца е психопат

.
Лазар Колев, признатият за убиец на сестрите Белнейски
Иширковеца е абсолютен психопат. Това каза пред съдиите новият свидетел по делото “Белнейски” Ангел Атанасов по адрес на възловия свидетел Владимир Славов – Иширковеца.
 

По думите на Атанас Атанасов - Владимир Славов – Иширковеца не е спирал с престъпленията до ден днешен. Ключовият свидетел по делото "Белнейски" Владимир Славов - Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на двете сестри според новия свидетел Ангел Атанасов - бивш затворник, който е лежал 18 години зад решетките.

46-годишният Ангел, който беше призован като свидетел от защитата на единствения досега обвиняем за убийството на сестрите Белнейски - Лазар Колев, уточни, че Иширковеца е имал някаква облага, за да посочи Лазар като извършител на престъплението.

Според Атанасов, Славов е получил работа в затвора и по този начин е имал възможност да намали присъдата си, тъй като два дни работа се смятат за 3 излежани.

Иширковеца отрече да е получавал каквито и да е облаги. Той повтори, че е сигурен, че Лазар Колев е убиецът и е имал помагач, който е участвал във взимането на сестрите на автостоп.

Новият свидетел бе пазен в тайна от адвокатите на Лазар Колев до последно, защото се страхувал за безопасността си, но на последното заседание на 29 януари съдът ги задължи да разкрият името му писмено до 4 февруари.

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, на Колев е наложено наказание “доживотен затвор без замяна”. Той е признат за виновен за това, че на 28 януари 2006 година, с цел да бъдат прикрити други престъпления - изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен, с особена жестокост умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Лазар Колев е осъден да изплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите – общо 400 000 лв. Делото се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4824 |18.02.2013 Делото срещу пилота ни Я. Стоименов прекратено . 4| 7044 |11.02.2013 Прокурор Ася Петрова ще наблюдава делото за атентата в Бургас . 27| 8115 |08.02.2013 Нешка Робева и спукано ребро отложиха делото „Октопод” . 8| 5265 |06.02.2013 Отложиха делото за отнемане на имущество на Галевите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads