Реклама / Ads
27| 15184 |12.09.2014 НОВИНИ

Нова бомба в МВР! Бивш служител следил с камери кабинета на министъра

.
Нова бомба избухна в МВР със страшна сила. Доскорошен служител във ведомството на своя глава е следил с камери кой влиза и излиза от кабинета на министъра и на главния секретар. Това разкриха пред Фрог нюз високопоставени служители от ведомството.
 

Според запознати става дума за бившия шеф на новосъздадената дирекция „Оперативен дежурен център” Венцислав Димитров. В продължение на няколко дни  Фрог писа как се е облагодетелствал финанасово преди пенсионирането си и то с помощта на предходното ръководство. Служители твърдят, че съвсем наскоро на втория етаж в сградата на ул. „Шести септември” бил открит кабинет, оборудван с техника за наблюдение.В него имало  куп камери и компютри. По думите им стаята била стопанисвана от Димитров. Именно те го посочили като човека, който влиза и излиза от въпросната стая. Чрез апаратурата се виждало кой влиза и излиза от кабинетите на първите мъже в МВР, по колко време се застояват гостите и разбира се какво носят. До този момент не е ясно откога е започнала да действа системата за записване, но се предполага, че това може да е станало съвсем скоро и то заради идването на новия служебен министър Йордан Бакалов.  Експтерти твърдят, че системата за наблюдение е напълно незаконна, тъй като ако се използва от съображения за сигурност, в коридорите би трябвало да има табели, обозначаващи, че районът е под налюдение. Ако пък камерите са използвани като СРС-та, задължително е нужно да има съотвените разрешения за това. Щом се разчуло за тайното проследяване, всички служители изпаднали в шок. Фрог направи официално запитване до ведомството за грандиозния гаф, но оттам няма информация.

 

Междувременно възмутени полицаи обясниха, че след като Димитров се пенсионирал и взел 30 заплати в размер на около 70 бона той вече бил назначен на висока позиция в НСО. Оказва се, че въпреки смяната на институцията Венци Димитров наредил на бившите си колеги  от дежурната в МВР устно да му докладват всеки ден какво се случва във ведомството. Доскорошните му подчинени се оплакаха, че  тотално са объркани, защото нямат право на подобни действия. Очакваме напрежението да ескалира, когато се разбере какви неща още са вършени в МВР, признаха служители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4989 |12.09.2014 ЧЕЗ извършва планова подмяна на електромерите в Западна България . 49| 5421 |11.09.2014 ГЕРБ осигури нова бяла техника за пострадалите в „Черниците” край Бургас . 24| 5151 |08.09.2014 Бившият шеф на МО: Искаме да се строят патрулни кораби . 8| 4760 |08.09.2014 Бивш шеф в БНБ: Не е работа на Цацаров да се меси в казуса КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads