Реклама / Ads
7| 5020 |14.04.2011 НОВИНИ

Нова далавера на изборите

.
Броят 2 бона за бюлетини по поръчка: Изнудват хората - гласуваш правилно или цяло село научава срамната ти тайна
 

Партиите се стягат за шпионски войни край урните
, пише Стандарт. По жълтите павета вече се коментират триковете за купуване на гласове на президентския и местен вот през есента. Според депутати, този път може и да не се дават пари на ръка на избиратели, а да се купуват цели избирателни комисии. "Броят се едни 2 бона на шефа на СИК, или на някой доверен заместник. И му се казва - прави с тях, каквото искаш - вземи ги всички за теб, или раздай половината на избиратели. Нас не ни интересува как ще се харчат тези пар. Искаме резултатът да е толкова и толкова", разказват посветени в новите изборни хватки. Очаква се дори да се стигне дотам, че да се печатат копия на истинските бюлетини в Румъния, където имало условия за това.
Новата мода за купуване на гласове ще бъде чрез притискане на криминално проявени хора и хора под запрещение, обясни пък лидерът на РЗС Яне Янев. "Чрез тях се организират най-различни престъпници, които ще ходят да заплашват членовете на секцонни и общински избирателни комисии. Как става това - на някой от членовете се дават предварително 5000 лева за определен резултат в полза на някоя партия. Останалите пари - 5000 лева - пак се дават на ръка, но след като вече се покаже попълненият по правилния начин протокол", обясни Яне Янев. Уговорката може да е от 800 подадени гласа, 400 примерно да са за определена партия. Ние дадохме точно такъв диск на президента Георги Първанов, допълни Янев. На него имало информация как хора в следствените арести ще купуват гласове.

Бюлетина срещу изнудване е новата мода за купуване на гласове в малките общини, разказаха за "Стандарт" възмутени депутати. Масово в малките населени места мераклии за кметове се опитвали да си осигурят победа, като заплашвали съгражданите си да разкрият на "цяло село" някоя срамна тайна. Най-често повечето от мераклиите за кметски пост плашели с осветляване на любовни триъгълници или далавери, свързани с укриване на данъци или измами заради субсидии, допълниха още депутати. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5106 |07.04.2011 Нямало далавера с горивото за АЕЦ ”Козлодуй”, всичко е в норма . 9| 4989 |02.04.2011 Мишо Бирата замесен в русенска далавера . 28| 5301 |25.03.2011 РЗС: ГЕРБ са заложили тежки капани, провалят изборите! . 51| 5453 |20.03.2011 Цв. Цветанов: Синята коалиция и БСП играят в един и същ отбор за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads