Реклама / Ads
0| 5338 |22.04.2016 НОВИНИ

Нова интрига Борисов-Цветанов заради депутатка

.
Нова интрига между премиера Бойко Борисов и дясната му ръка Цветан Цветанов се заформи днес заради поисканата от лидера на ГЕРБ оставка на депутатката Ирена Коцева.
 
Борисов и Цветанов влязоха в явен конфликт.  Сутринта премиерът се появи неочаквано в парламента без обяснения. После "изтече" кулоарна информация, че е поискал оставката на Коцева и зам.-кмета по транспорта на София Любомир Христов, заради излъчен материал по Нова телевизия, в който се разказва как мъжът на депутатката е получил 60 000 лв. за доставка на нови спирки за градския транспорт в София.

Любомир Христов си подаде светкавично оставката. Но Цветанов се обяви срещу Борисов. Почти цялата парламентарна група стои твърдо зад Ирена Коцева. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.
„Това, което категорично мога да заявя е, че цялата парламентарна група, почти без изключение, защото имах възможност с голяма част от тях да разговарям днес, след като това нещо беше излязло от сутрешния репортаж за възможни корупции и други интерпретации е, че цялата парламентарна група стои твърдо зад Ирена Коцева”, каза той и уточни: Цялата парламентарна група имат желание да бъде направена среща, на която да бъде изслушана Коцева и това ще бъде направено в първия възможен работен ден на извънредното заседание – вторник 26 април. По думите му, когато е разговарял с Коцева се е оказало, че има проведена обществена поръчка и са спазени всички законови изисквания - имало е няколко фирми, които са участвали, нямало е нито една фирма, която да е обжалвала поръчката. „Парламентарната група е доста притеснена от начина, по който се интерпретира в публичното пространство един достоен човек и неговите качества. Да вменяваме вина за нещо, което още не е доказано, не смятам, че е редно”, каза Цветанов. Той уточни, че Ирена Коцева е заявила, че е готова да си подаде оставката.

Час по-късно обаче самата Коцева обяви, че няма да го направи.
"Ще подам оставка само и единствено, ако парламентарната група я поиска от мен", заяви тя пред журналисти в парламента. „Готова съм да подам оставката, само когато срещу мен има и най-малкото съмнение, че с мои действия бих уронила авторитета на партията и парламентарната група, в която работя, защото ако проследите и времето, в което съм работила като народен представител - 41 НС и 42 НС съм го правила с най-голяма отговорност, която приех пред всички хора, които ме посочиха да бъда днес тук”, заяви Коцева и продължи в този дух: С едно не мога да се съглася. Ние сме хора и имаме семейства и когато в медиите излиза нещо, с което ще дискредитирате името ни, нека нещата да бъдат проверени. „Сигурна съм, че фирмата, която я е направила, я е направила качествено, че има контролни органи, които могат да проверят и да кажат има ли нарушение и дали някой е злоупотребил с власт, работа и средства. Не приемам обвиненията, които вървят към мен и моето семейство”, каза Ирена Коцева и благодари на всички, които са застанали зад нея.

„Министър-председателят още на срещата, която бяхме в неделя каза, че по никакъв повод върху ГЕРБ не трябва да пада и капка съмнение, така че аз съм готова и да не ми я поиска, но говорихме разбира се с него и му казах, че съм готова да направя всичко, тъй че никой за ГЕРБ да не каже дума, която да има някакво съмнение в публичното пространство”, заяви Ирена Коцева.

Както вчера Фрог нюз съобщи кланове на Борисов и Цветанов се бият в Плевен заради арестувания шеф на ДАИ Цветелин Цветанов. В битката са включени двама депутати от ГЕРБ от региона- Пламен Тачев с Борисов и  Владислав Николов с Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4472 |20.04.2016 Нинова: Да отпаднат съдебните такси за попечителство за дете с увреждания . 0| 4727 |19.04.2016 Всеки момент може да падне нова тухла в Пловдив . 0| 5090 |18.04.2016 4,2 по Рихтер друсна Сливен и Нова Загора . 0| 4709 |15.04.2016 Нова телевизия покани отново карикатуриста Чавдар Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads