Реклама / Ads
2| 4468 |10.10.2014 НОВИНИ

Нова оставка в БСП, тръгва си председателят на социалистите във Варна

.
Доц. Лидия Петкова, председател на Градския съвет на БСП – Варна подаде оставка от поста пред членовете на ГС. Заседанието се е състояло снощи, съобщава „Петел”.
 

„Не го приемайте като абдикация, аз съм убеден социалист, член на БСП от години и оставам да работя. Ще продължаваме да сме заедно, но трябва да предприемем мерки, за да не изгубим и това, което имаме“, каза доц. Петкова пред колегите си. По думите й една от причините за тежката загуба на БСП на изминалите избори е, че партията си е позволила да има отделни групи и „битки“ вътре в БСП заради преференциалния вот.

 

„Проблем за БСП се оказа и фактът, че не успяхме по време на мандата на 42-то Народно събрание да разделим Варна на два избирателни района – област и град, с което определено сега загубихме един депутатски мандат“, коментира доц. Петкова.

 

Тя благодари на всички младежи, които се включиха в кампанията на БСП за парламентарни избори във Варна и добави: „Те за пореден път показаха, че за тях БСП е кауза и работиха по-добре от нас“.

 

По думите на доц. Петкова сега е необходим ясен анализ и бързи действия от страна на националното ръководство, с което да бъде постигната консолидация на партията и да бъде спряно разделението, което преференциите създадоха вътре в организациите.

 

„Сега ни трябва пълна консолидация и смятам, че човекът, който може да стегне редиците и има опита да направи това е Борислав Гуцанов, доказал го е. Предлагам той да поеме поста на градски председател“, обяви доц. Лидия Петкова.

 

Предложението й получи подкрепата на членовете на Градския съвет чрез явно гласуване, с което функциите на председател на Градски съвет на БСП – Варна поема Борислав Гуцанов. „Предстои ни много работа, защото местните избори вече са на прага и нямаме време да чакаме, за да си подредим организацията. Варна винаги е била най-добър град за живеене по време на управление на града от БСП и ние трябва да върнем това. От нас, от работата ни в следващите месеци зависи варненци отново да харесват града си и отново Варна да е морска столица“, каза той.

 

Днес стана ясно, че от червената партия си тръгва и медийният експерт Нидал Алгафари. Той съобщи решението на личната си страница във фейсбук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4683 |10.10.2014 Алгафари напуска БСП, дава пример с оставка . 125| 7929 |10.10.2014 Шаренкова пред Фрог: Оставка на Плевнелиев за езика му към Русия . 4| 5170 |10.10.2014 Цацаров с нов заместник, нова процедура за шеф на ВКС . 12| 6980 |09.10.2014 Намаляват пенсиите по нова формула

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads