Реклама / Ads
1| 5670 |06.11.2012 НОВИНИ

Нова свидетелка ще обърне делото за Черния Великден?

.
Двамата обвинеями Данаил Георгиев (вляво) и братовчед му Живко Желев в съдебната зала
Ключова свидетелка и нова комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза може да обърне делото за кървавата катастрофа в Симеоновград, останала като Черния Великден.
 

На това се надява защитата на осъдените на по 12 и 10 г. затвор братовчеди Данаил Георгиев и Живко Желев, съобщава „24 часа”. Наказателното дело продължи миналата седмица в апелативния съд в Пловдив, след като и адвокатите на двамата, и близките на загиналите 6-има тийнейджъри обжалваха решението на Хасковския окръжен съд от лятото.

“24 часа” първи писа за намерението на защитата да гради тактиката си в отстояване на тезата, че Данаил, чиято проба показа 1,3 промила след инцидента, не е бил зад волана.

“Бях в кома. С времето обаче у мен все повече се затвърждава убеждението, че не аз съм карал. Сочат го факти по делото, а и имам вътрешна увереност. Според мен, а и според други хора не съм карал аз, а Христо Иванов. Не знам дали е пил и защо не са му взели кръвна проба.

Още от първия ден го водят свидетел. Очаквам от съда да докаже кой е истинският виновник, надявам се цялата истина да се установи”, каза по телефона Данаил Георгиев.

Роднините на убитите настояват наказанията на двамата осъдени да бъдат ревизирани и те да получат най-високите предвидени в закона присъди - по 15 г.

“Какво, след година и половина той си върна паметта ли”, питаха се близки.

На 23 април 2011 г. две компании от по 8 души се готвят за светлия християнски празник в 2 къщи в симеоновградския кв. “Злати дол”. Първата тръгва към черквата “Св. Николай Чудотворец” пеша по тротоара, а втората се придвижва с 2 коли.

Опелът на Живко се движи с над 130 км/ч по разбития калдъръм, връхлита тийнейджърите и ги смила. На място загиват Яница Бойчева, на 18 г., Мелин Зеид, на 17 г., Трифон Трифонов, на 18 г., Красимир Николов, на 17 г., Георги Георгиев, на 19 г., и Евгени Атанасов, на 18 г.

“Радка Станкова е дошла първа на местопроизшествието. Тя е извадила Данаил от колата и го е откарала в болница с нейния автомобил. Видяла е разположението на телата в катастрофиралата кола. Нейните показания могат да хвърлят повече яснота върху фактическата обстановка. Затова настояваме тя да свидетелства”, поясни адвокатът на предполагаемия шофьор Петър Петров.

На делото в първоинстанционния съд в Хасково Радка бе сред призованите. Оказа се, че след катастрофата е заминала на гурбет в Италия и магистратите я заличиха от свидетелския списък. Сега се върнала и втори наказателен състав на въззивната инстанция уважи искането тя да бъде призована.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5603 |28.10.2012 Стоянова: Бюджет 2013 е балансиран, реалистичен, фокусиран към доходите . 19| 5969 |26.10.2012 Нинова: Бюджет 2013 е асоциален; Главчев: Най-добрият е! . 31| 5702 |21.10.2012 К. Нинова: На Яне Янев му дърпат конците от ГЕРБ . 27| 5081 |14.10.2012 Плевнелиев: ВВС имат нужда от нова техника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads