Реклама / Ads
19| 9536 |11.06.2012 НОВИНИ

Нова версия: Яна убита след групово изнасилване

.
Яна Кръстева
Нови брутални подробности излизат около смъртта на 28-годишната Яна Кръстева, която беше удушена в Борисовата година в София миналата година. Оказва се, че тя е била умъртвена след групово изнасилване. Участниците в жестоката гавра били освен основния заподозрян Николай Кръстев-Чеци и още двама души, твърдят запознати с разследването.
 
Това показвала ДНК експертизата на 7-те косъма, направена в Австрия.  5 от тях са на Чеци, други на двама неизвестни засега мъже, съобщава в. „Преса”. 

 
Съществува версия, че след като пийнали порядъчно, тримата мъже искали от момичето да правят секс. Яна се дърпала и затова те решили да вземат своето със сила. Единият от тях я ударил по главата, за да я зашемети, след което я замъкнал в храсталаците. Останалите го последвали и я изнасилили. После те се уплашили, че Яна може да ги издаде. За да й затворят устата, те я удушили. Според обвинителите Чеци си дал ясно сметка какво е направил и затова побързал да избяга в чужбина след грозното убийство.

Лошата техническа база на полицията вкарала разследването в грешна посока. Така зад решетките попаднал Пламен Трифонов, който бил пуснат на свобода след 125 дни. Причината за неговото задържане била морфологичната експертиза на косми, намерени по тялото на Яна. Според нея те се доближили до тези на Трифинов. Направената по-късно ДНК експертиза във Виена обаче посочила, че са на Чеци.

Друга грешка на разследващите органи била, че те побързали да обявят, че са хванали престъпника и да разкажат всичко, което е станало ясно по разследването до момента. Именно това дало възможност на истинския убиец да си направи безупречно алиби. Признал, че е спал с Яна и се предал. Не дал обаче информация за хората, които били с него в нощта на престъплението. Той бил предпазлив, тъй като ако издаде, те биха го разкрили.
Именно затова малко преди внасянето на обвинителен акт срещу Чеци в съда, прогнозите да получи осъдителна присъда са нулеви. А да бъдат установени съучастниците му в изнасилването е почти невъзможно, смятат магистрати.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6115 |04.06.2012 И 5-месечната внучка на Капка била на учредяването на новата партия . 85| 11918 |02.06.2012 Тръгва новата партия на Димитър Стоянов и Капка Георгиева . 33| 8425 |28.05.2012 Цветанов: Брендо е върхът на кокаиновата мафия у нас . 51| 10723 |26.05.2012 Софи Маринова отпадна „по традиция” от Евровизия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads