Реклама / Ads
51| 23982 |21.06.2020 НОВИНИ

Нова ТВ заплаши със ”сезиране на институциите” заради уронване на престижа й

.
Социалните медии завряха след като бе разпространен кадър на имейл с опорки, за който се твърди, че е писан от директора на новините в Нова ТВ. В него се посочва как да бъдат отразявани новините свързани с Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, но и за президента Румен Радев, Васил Божков и други настроени критично към управляващите. Малко по-късно от телевизията реагираха остро със съобщения в което заплашват със сезиране на институциите всеки, който уронва престижа на телевизията.
 

"Нова Броудкастинг Груп категорично заявява, че ще сезира всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите в групата на компанията чрез фалшиви новини."


Това се казва в позиция на медийната група на Нова телевизия, публикувана днес на сайта на медията. Причината според ръководството за такава атака е високия рейнтинг на медията.

 

"В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона.", заявяват още в обявата си телевизията.

 

Причината за острата реакция е снимката на имейл, за който се твърди, че е изпратен от директора "Новини и актуални предавания" в телевизията - Миляна Велева (б.р. - бивш директор в Канал 3), до служителите на медията. Текстът е озаглавен "Професионални насоки 2020".

 

Освен кадърът в социалните мрежи се тиражира и самия текст, който звучи скандално и съответно предизвика множество коментари. Ето какво пише журналистът Николай Марченко по темата:

 

#Кой е "шефа"? Българската журналистика в един скрийншот. Информационната политика на Бойко Борисов и Севда Арнаудова: в насоките на шефката на новините на Nova TV Миляна Велева...Това трябва да се провери, ако е вярно. И ако е истински списък от опорки: е за разследване относно нарушаването на свободата на словото и въвеждане на цензурата в националния ефир от шефката на Пресцентъра на Министерския съвет.

Проверка трябва и от Комисията за защита на конкуренция - това е частна телевизия, откъде накъде е в картел с Канал 3 и ПИК?

 

Какво мислят в СЕМ, ще се самосезират ли, а, Бетина Жотева и Розита Михайлова?

 

Който не вижда добре. Александър Ненов го свали на текст:

"Професионални насоки (май 2020) на НоваТВ

Колеги, напомням на всички, че репортажите за кметовете на ГЕРБ, за които имаме данни, че имат минимални грешки в управлението да са леко критични.

 

За кметовете на БСП и ДБ, включително и районните в София, трябва да сме силно критични, та дори и да засягаме Столичната община.

 

Знаете, че не трябва да изкарваме управлението безгрешно, но не и провалено,

ЗА ДА НЕ НАРУШАВАМЕ ДОГОВОРА,
но ни е позволена критика, в рамките на нормалното.

 

Напомням ви, че от репортажите с премиера да се изрежат въпросите на бТв, 7/8 и Свободна Европа.


За президента - репортажите да са кратки и без конкретика.

 

Божков винаги да е споменаван като
ОБВИНЕНИЯТ В РЕДИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БИВШ ХАЗАРТЕН БОС.

В тази връзка - канете Найденов по-често.

Той СЪЩО СЕ Е ЧУЛ С ШЕФА и има готовност винаги да е първо при нас.

 

Даренията на шефа и г-н Пеевски да се отразяват с необходимото внимание.

Не забравяйте препоръките ми от началото на месеца, относно компаниите на шефовете и отразяването на посещенията на премиера в тях. Същата трябва да е и посоката днес.

С колегите от Канал 3 поддържаме първоначалната уговорка за обмен, а от днес и с агенцията на г-н Недялков (ПИК - А.Н.). Там препоръките при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова - А.Н.). Нареждането е от шефа и аз смятам така.

 

За спортна дирекция - знаете от новия сезон - политиката се променя и започвате да изписвате и изговаряте двете цската така: цска - София, а новаците като ЦСКА 48.

Васко(може би Васил Иванов - А.Н.) е говорил с шефа и трябва да се покаже отношение към втория му клуб. Не му е харесало това, което е чул и видял.
Не искам да съм лошата, но ще се наложат още съкращения, заради Covid-19.

Не мисля, че ако се придържаме към спуснатите от Севда насоки, ще имаме проблеми. Следвайте препоръките до изборите.

Поздрави и весел Гергьовден.

Миляна" #цензура

 

Николай Марченко, Фейсбук

 

Фрог уточнява, че в спортната редация е имало Веско, а не Васко.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6977 |19.06.2020 След 19 дни Славея Стоянова - освободена от поста зам.-министър на МОСВ . 9| 8158 |19.06.2020 Албена Белянова: Едно зло броди из България и това е ГЕРБ . 1| 5758 |19.06.2020 Нова пишман акция на пътните ченгета започва от днес . 11| 6238 |18.06.2020 Корнелия Нинова за дрона: Вицове не бих искала да коментирам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads