Реклама / Ads
20| 5599 |06.08.2020 НОВИНИ

Новаков за агресията към журналисти на форума на ГЕРБ: Ако бях там това нямаше да се случи

.
Андрей Новаков
Не бях организатор, участвах като говорител на сцената. Съжалявам за случилото се с журналистите и съжалявам, че не съм бил там, защото това нямаше да се случи.
 

Това заяви пред бТВ евродепутатът Андрей Новаков в отговор на вчерашното напрежение по време на националната конференция на партия ГЕРБ в София.

 

Не познавам охраната от “София Тех Парк” и е немислимо да е издадено нареждане да се блъскат жени. Очевидно тези хора не са част от организацията. Потестиращи също минаваха и очевидно не са взети достатъчно мерки. Със сигурност не може да се говори за умисъл.

 

Новаков заяви, че събитието от вчера е форум, който всяка друга партия има право да организира. По думите му ГЕРБ не е охранителна фирма, партията е наела място, платила е за наема, като в цената е включена и охрана.

 

Евродепутатът отново обясни, че не знае какви инструкции е следвала охраната и разграничи партията от действията на охранителите. Според него случилото се вчера е смущаващо и не е обичайна атмосфера на партийно събитие.

 

“Надявам се полицията да си свърши работата и да видим кои са тези хора. Не ги разпознавам, почти сигурно не са част от младежката организация. Такава глупост и безотговорно поведение не е професионално да се вменява на цялата партия”, категоричен беше той.

 

Според него от думите на премиера Бойко Борисов вчера е станало ясно, че той не е вкопчен във властта.

“Това, което най-много му тежи е полиция и охранители да делят българи от българи. Без значение кои са повече или по-малко. За него е еднакво важно хората да получат внимание и да бъдат чути. Всички разумни доводи и критики ще бъдат чути”, допълни Новаков.

По думите му протестите у нас отекват в Европа, но изтъкна, че демонстрации има в Израел, Германия, Великобритания и Белгия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 30298 |05.08.2020 Пиарът на ГЕРБ посочвал кой да бъде бит, набеждава и журналисти /видео/ . 11| 6073 |05.08.2020 Валентин Иванов-Кардамски: Агресията срещу журналисти е бумеранг . 14| 5916 |05.08.2020 АЕЖ със сигнал до Съвета на Европа за агресията към журналисти на форума на ГЕРБ . 15| 8538 |05.08.2020 Николай Милчев: Случилото се с битите и преследвани журналисти и протестиращи - рентгенова снимка на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads