Реклама / Ads
0| 4956 |30.04.2018 НОВИНИ

Нови мерки за намаляване на шума от самолетите над София

.
От 26 април са въведени допълнителни мерки за ограничаване на шума от самолетите в кварталите в близост до Летище София, съобщават от „Ръководство на въздушното движение” (РВД), предаде БТА.
 

Основният приоритет е безопасно провеждане на полетите в интерес както на пътниците, така и на жителите на София и околните населени места, се казва още в съобщението.

 

Въвежда се процедура за намаляване на авиационния шум при отлитане в източно направление, която предвижда след излитане, самолетите, които се отправят към западно-европейските летища, да набират абсолютна височина от 4500 фута/1370 метра, след което да изпълняват завой на ляво. Мярката ще позволи да не се прелита над с. Долни Богров, а ако някои от тях минават, ще бъдат на височина от 1000 метра над сградите, вместо на 400 метра, както беше досега.

 

Ще бъде намален и авиационният шум при спиране на самолетите, след кацане на пистата на Летище София. Процедурата отчита увеличената дължина на пистата и предвижда след кацане самолетите да не спират чрез използване на максималната обратна тяга на двигателите. Това ще позволи намаляване на шума над кварталите, разположени непосредствено до летището – „Хр. Ботев”, „Сухата река”, „В. Левски”.

 

В случаите на задължително излитане в посока към София за времето 23.00 - 06.00 часа, то ще се изпълнява от началото на пистата. Предвижда се използване на цялата увеличена дължина на пистата на Летище София и ще позволява прелитането над града да се извършва на по-голяма височина.

 

Процедура за забрана за отклонение от установените траектории на полета, с цел съкращаване на дължината на маршрута, при абсолютна височина по-малка от 5000 фута/1500 метра ще ограничи практиката веднага след излитане самолетите да се отправят по най-късия път към летището за кацане. Мярката ще намали самолетния шум над София и с. Долни Богров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4715 |30.04.2018 14 НПО-та: Заплаха за сигурността е проектът на новия закон за движение по пътищата . 9| 4962 |27.04.2018 Слави Трифонов с нови дати за кастинга за политици . 0| 4436 |27.04.2018 Нови 13 досъдебни производства за безстопанственост в болници . 2| 4389 |27.04.2018 Брюксел подхваща новините - менте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads