Реклама / Ads
0| 4440 |17.07.2009 НОВИНИ

Нови обвинения за смъртта на Стоян Балтов

.
Стоян Балтов
Прокуратурата ще привлече нови обвиняеми за смъртта на Стоян Балтов, каза днес прокурора по делото Първолета Никова. Съдът спря днес процеса, за да могат да бъдат повдигнати обвинения на още хора, участвали в побоя.
 
Прокурора каза, че по отношение на свидетелите Фарашев и Станчев ще бъдат предприети различни действия. Показанията на двамата са били противоречиви на предишното съдебно заседание, заради което е много вероятно те да бъдат прикрепени към списъка на подсъдимите.

Съдията по делото Петя Крънчева прекрати съдебното производство по делото за убийството на Стоян Балтов, като обаче не бяха приети доводите на родителите на убитият студент. Според тях не е проведено добре досъдебното разследване и не са разпитани всички свидетели. Съдебният състав сметна, че това не е основание за прекратяването му. В същото време съдът намери съществува съществено процесуално противоречие, което налага прекратяването на съдебното производство

Съдът не уважи искането за промяна на мярката за неотклонение спрямо Александър Данаилов, който настоя за по-лека мярка. Този лукс обаче получи Вили Георгиев, на който бе наложена по-леката мярка за неотклонение – “домашен арест”.

”Делото за убийството на Стоян Балтов трябва да бъде прекратено и върнато за ново разследване” това пожела пред журналисти преди началото на съдебното заседание Зарка Балтова, майка на убития Стоян. Жената бе убедена, че не са виновни само двамата подсъдими – Вили Георгиев и Александър Данаилов. Тя потърси вината в цялата компания, която е била на мястото на убийството..
Зарка Балтова отправи призив и към новоизбранато Народно събрание, заявявайки че икономическите програми няма да решат проблемите на хората и няма да спрат убийствата на млади хора. Днес пред съда се бяха събрали и голям брой близки на загиналото момче, които с лозунги искаха справедливо съдебно решение.

Стоян Балтов почина след сбиване на група младежи пред дискотека „Амнезия" в Студентски град на 5 декември 2008 година. Смъртта му стана причина за многобройни протести на студенти в цялата страна. Делото продължава с разпит на свидетели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4878 |15.07.2009 ннн . 0| 4809 |08.07.2009 Разпитват патолози за смъртта на Чората . 3| 5419 |03.07.2009 Стоян Балтов: Безсмъртни сме и в това ни е чарът . 13| 4930 |15.05.2009 Повдигнаха три обвинения срещу Мария Мургина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads