Реклама / Ads
7| 5565 |20.08.2012 НОВИНИ

Нови шефове оглавяват НЕК и „Мини Марица Изток“

.
Крум Анастасов е новият изпълнителен директор на НЕК, а Теодор Дребов новият шеф на „Мини Марица Изток“ ЕАД, след като днес министърът на икономиката Делян Добрев прие оставката на Иво Лефтеров като изпълнителен директор на НЕК и освободи Евгени Стойков като изпълнителен директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД.
 

Промените са приети от БЕХ и бордовете на двете дружества. Смяната на Евгени Стойков се налага, с цел да се подобри координацията и темпото на работа в дружеството.

Новият изпълнителен директор на НЕК ЕАД Крум Анастасов е завършил Техническия университет в София, специалност „Електрически мрежи и централи“. Специализирал е икономика, мениджърски умения и лична ефективност в Центъра за професионално обучение към KPMG Advisor и Eagle’s Flight Creative Training Exellence Inc. - Канада, както и бюджетиране в Нов български университет. Анастасов има 21 години стаж в енергетиката, от които десет - на ръководни постове. Трудовият му път досега е преминал в Електроснабдителен клон Кюстендил към НЕК ЕАД, предприятие „Електроснабдяване-София област“, „Електроразпределение София област“ АД, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и НЕК ЕАД. До момента на назначението му за изпълнителен директор, Крум Анастасов е ръководител управление регулиран пазар в НЕК ЕАД.

 

Теодор Дребов е минен инженер, специалност технология на минното производство, завършил Минно-геоложкия университет в София през 1986г.  Бил е директор на държавните мини „Антрацит“ и „Бобов дол“, ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси. Последната му месторабота е в дирекция „Природни ресурси и концесии“ в МИЕТ. Дребов е доказан експерт и ръководител с 26 години трудов стаж по специалността. Професионалният му опит включва планиране, организация и управление на производствения процес в открити и подземни въглищни рудници, техническа ликвидация/консервация и рекултивация на нарушени от минната дейност терени, ред и условия за осъществяване на концесионната дейност по добив на подземни богатства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5461 |18.08.2012 И 3-мата, задържани у нас за кокаиновия трафик, са на свобода . 7| 5374 |15.08.2012 Протест срещу новите правила за паркиране . 0| 5440 |15.08.2012 Месец гратис по новите паркинги . 8| 6083 |14.08.2012 Нови правила за обменните бюра от днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads