Реклама / Ads
20| 6648 |14.11.2013 НОВИНИ

Новият френски посланик:Демокрацията често води до липса на удовлетворение

.
Аз съм от месец и половина в България, наблюдател съм, не съм пряк участник, не мога да давам оценки, подчерта французинът. Той уточни, че вече се е срещнал със студентите, окупирали СУ, тъй като е имал лекция там. Дипломатът каза, че посланието "Оставка" в лозунгите на протестиращите ограничава исканията им. това казва за "Под тепето"новият френски посланик у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.
 

Подобни събития в моята страна се случиха миналата седмица, когато имаше протести в западната част на Франция. Недоволството бе срещу въвеждането на данъчна пътна такса, задържани бяха хора, допълни Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Демокрацията често води до липса на удовлетворение, защото тя никога не е достатъчна, каза още посланикът. Той добави, че всеки гражданин може да избира своята съдба в условията на демокрация и често политическата дейност води до чувство на неудовлетвореност. А и някои правителства са по-лоши от други, уточни той.

Дипломатът дебело подчерта, че предшественикът му не е декларирал подкрепа за протестиращите. Всички във Франция бяхме учудени, когато българите излязоха на улицата заради избора на г-н Пеевски за шеф на ДАНС. Моят предшественик се е срещал с протестиращите, но мисля, че не е подкрепил никого в тази ситуация, тъй като не може да участва в политическия живот на страната ви и да взема позиция, каза Лапер дьо Кабан. На въпрос на Под тепето „Все пак не е ли прекалено хиляди полицаи да потушават напрежението, а политиците да бягат от задните входове на парламента?” посланикът отговори така: „Каня ви на протест във Франция!”.

Той каза още, че родината му не е против влизането ни в Шенген. И че не се притеснява от създаващата се националистическа партия у нас, тъй като такива формации има във всички страни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6204 |18.10.2013 Новият шеф на Агенцията по храните е Пламен Моллов . 6| 9984 |03.10.2013 Предизвестено: Даниела Попова е новият шеф на Апелативната спецпрокуратура . 18| 11070 |02.10.2013 Ето го новият шеф на Агенцията за бежанците . 0| 8078 |01.10.2013 Внос на арабски тютюн - новият хит на бг-контрабандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads