Реклама / Ads
1| 3606 |04.05.2017 НОВИНИ

Новият регионален министър ще кадрува в АПИ

.
Николай Нанков
„Най-вероятно утре ще бъдат готови имената в новото ръководство на Пътната агенция”. Това обяви новият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след официалната церемония, на която служебният регионален министър Спас Попниколов му предаде поста.
 
На въпрос дали предстои смяна на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура" министър Нанков отговори, че това влиза в плановете му. По думите му това ще бъде съгласувано с премиера, но вече има имена на членове на управителния съвет, които се обсъждат.

„Нека да мине днешният ден. В утрешния ден ще говорим конкретно за имена. Факт е, че в Пътната агенция има изключително много неща, които трябва да свършим и забавени такива", коментира той.

„Водим разговори с коалиционните партньори, с ръководството за евентуалните заместници, обсъждат се имена, но изчакайте още един ден", отбеляза той, като уточни, че те ще бъдат експерти и хора от бранша, доказали се в Европа и национално ниво.

„Ще създадем един отличен екип в министерството, с глобалната цел да продължим със същите темпове да развиваме инфраструктурата на страната", заяви министър Нанков.

По думите му приоритетна остава програмата за санирането.

"Наш основен приоритет ще е да продължи програмата за саниране. Трябва да завършим водната реформа, кадастъра, строителния контрол и устройството на територията, каза още той. С поне същите темпове ще продължим да отстояваме националните интереси в областта на пътната инфраструктура.

Като друг свой приоритет министър Нанков определи още подобряването на състоянието на пътната мрежа в Северна България, доизграждането на АМ „Хемус", завършването на АМ „Струма", въвеждането на тол таксата, успешното реализиране на Оперативна програма „Региони в растеж" и подготовката за следващия програмен период.

"В краткосрочен план през следващите дни предстои да се сформира екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и да се запозная със свършеното в мандата на служебното правителство", заяви министър Николай Нанков.

Министърът подчерта, че ще разчита на експертизата и помощта на екипа на министерството и коментира, че работата му като част от него в рамките на два мандата го прави оптимист по отношение изпълнението на предстоящите задачи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4857 |04.05.2017 Обвиниха в безстопанственост бивш зам.-министър на външните работи . 3| 4792 |04.05.2017 Новият министър на МРРБ: Очаквах Лиляна Павлова да е титуляр . 3| 3398 |04.05.2017 Рашидов: Няма да съм министър, за да не съм като Тодор Живков . 2| 3883 |04.05.2017 Новият кабинет влезе мълчаливо в Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads