Реклама / Ads
15| 6809 |22.04.2008 НОВИНИ

Новите министри - известни и неизвестни лица от миналото

.
Военният Николай Цонев е кадрови офицер и бизнесмен, вътрешният Миков- юрист и парламентарист, Плугчиева - дипломат и бивш зам. министър, Желев - бивш кмет на Стара Загора, а земеделския Цветанов - пълна загадка.
 

 

Роденият в Перник Николай  Цонев от 1978 година до 1992 е  бил кадрови офицер в Българската армия.Преди това е завършилкомандно- щабен профил във Висшата академия по противовъздушна отбрана в Киев. През 1998 и 1999 година е председател на Съвета на директорите на „Винпром” – Дупница. От 1999 до 2000 е директор на дирекция "Управление на доставките" в МО. Цонев е председател на Асоциацията за обмен на почиващи от страните членки на НАТО. 

Николай Цонев  снимки Вяра Йовева

Новият вътрешен министър Михаил Райков Миков е юрист по образование и един от най- дейните парламентаристи на БСП. Бил е депутат в 38-ото, 39-ото и 40-ото Народно събрание от избирателен район Видин. Участва в изработването на проекти за закони, свързани със съдебната система. Председател е на Парламентарната група на коалиция за България.

mikov.jpg

Бившият кмет на Стара Загора Евгений Желев, който ще замести здравния министър Гайдарски пък може да се гордее, че е спасил от смърт 20 годишна старозагорка след свирепа катастрофа. Докторът се притекъл на помощ и се намесил, спасявайки нейния живот. Момичето си било глътнало езика и било със счупване на левия глезен. Желев е бил и директор на Районната болница в Стара Загора от 1997 до 1999 година. От март тази година е председател на Държавната агенция за българите в чужбина. С указ на президента Първанов на 22 март е назначен за Съветник по развитието на регионалната политика. На 4 ноември 2007 губи балотажа за кмет на Стара Загора, събирайки 49,58% от гласовете на съгражданите си.

evgeni_jelev_large.jpg

Меглена Иванова Плугчиева- Александрова, която ще е вицепремиер, отговарящ за еврофондовете е настоящ посланик в Германия, била е зам. министър на земеделието в кабинета на Сакскобургготски. Тя е един от основателите на българо- германския форум. За нея се знае, че вместо с кукли е израстнала със сърни и елени, тъй като нейния баща е ръководил горските стопанства в Толбухин и Балчик по времето на Тодор Живков. През 1994е поканена в кандидат- депутатските листи за 35- то Народно събрание. През 1997 Плугчиева е избрана за представител на германската провинция Райнланд - Пфалц за България. Носител е на ордена "Федеранел кръст за заслуги" - I степен на германското правителство. Има син и дъщеря. Последната е амбицирана за артистична кариера в родината на Гьоте.

plugchieva.jpg

Най- неизвестен и непознат за широката общественост се оказва новият земеделски министър - Валери Цветанов. Той е доктор на селскостопанските науки, бил е директор на Центъра за подготовка на кадри към Националния център за аграрни науки. 57 годишният Цветанов в момента е старши научен сътрудник в Института по почвознание  "Н. Пушкаров".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5073 |15.04.2008 НДСВ не си дава министрите . 9| 4878 |17.03.2008 Искат по 50 млн. лв от министри, за да опазят поста си . 0| 5086 |11.03.2008 Политолози, философи, агрономи са военните министри в ЮИЕ . 3| 5044 |11.03.2008 Я. Янев: "Министри, зам.-министри и областни управители са получавали пари по САПАРД"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads