Реклама / Ads
0| 3755 |23.11.2017 НОВИНИ

Ново съоръжение на ЧЕЗ захранва Панчарево и Кокаляне

.
ЧЕЗ Разпределение България въведе в експлоатация днес възлова станция, която захранва Панчарево и Кокаляне с електроенергия. В нея през ноември компанията монтира последно поколение оборудване.
 

Съоръжението е изцяло автоматизирано и ще позволява и резервиране на електрозахранването при евентуални смущения. Това ще минимизира броя на засегнатите клиенти и ще доведе до намаляване на времетраенето на паузите без електрозахранване. Инвестицията е на стойност 370 хил. лв. Общо в района компанията инвестира 914 хил. лв.

Компанията стартира и автоматизация на електрическата мрежа чрез монтирането на дистанционно управляеми апарати върху електропроводите. Уредите позволяват по-бързата локализация на авариите по мрежата и ремонтите да се извършват с по-малко неудобства за клиентите. Новите устройства дават възможност за ремонт на отделни части, без да се изключва целият електропровод. В района вече са монтирани 4 дистанционно управляеми апарата, предстои монтиране на още един. Общата им стойност възлиза на 150 хил. лв. Компанията монтира и сигнализатори, които предават дистанционно информация за състоянието на мрежата.

Като част от подготовката за зимния сезон в Панчарево и Кокаляне компанията извърши всички необходими ремонти по въздушните електропроводи, включително подмяна на проводници, на над 100 изолатора, изпълни реконструкция на мрежа ниско напрежение, а извършването на просеки в района продължава. Всички трафопостове са диагностицирани и подготвени за зимния сезон.

Дейностите по реализацията на проектите в Панчарево и Кокаляне налагат прекъсвания на електрозахранването за провеждане на планираните ремонти, както и кратковременни оперативни превключвания нощем, с цел подготовка на съоръженията за работа. Всички ремонтни дейности ще продължат до средата на декември. Подобренията да доведат до многократно повишаване на сигурността на електрозахранването през зимния сезон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5121 |23.11.2017 Елена Йончева разкри, че е паднала оградата на границата край Малко Търново . 1| 5435 |22.11.2017 Любо Гребеца от ”Наглите” отново иска на свобода . 0| 5020 |20.11.2017 Чешката легенда Яна Новотна почина само на 49 г. . 1| 3944 |16.11.2017 Кметът на Симитли категоричен, че в мина ”Ораново” се добиват незаконно въглища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads