Реклама / Ads
1| 4871 |13.02.2015 НОВИНИ

Новородено дете умря след лечение в болница

.
Детето на Иванка и Петър Минкови от Граф Игнатиево починало на 11 февруари, като преди това е лекувано в интензивното отделение на АГ клиника, детска клиника и преведено в детска хирургия към УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. За трагедията съобщиха родителите на детето пред "Марица".
 

Георги се родил със секцио на 26 януари с тегло 3110 грама - по-рано от предвидения термин. Имал пъпчици по цялото тяло. Преведен е за лечение и наблюдение в интензивното отделение. Нямах подробна информация за детето, знаех, че му дават лекарства. Престоя 4 дни и ми го донесоха. На мен и мъжа ми казваха, че е добре, изхожда се и се храни. При мен не искаше да яде, имаше проблем с изхождането и казах на лекарите. На 2 февруари го донесоха - уж здраво. Но видях, че отново не е добре, твърди Иванка. Тя разбрала, че момченцето е било консултирано с хирурзи и други специалисти.

 

На 7 февруари детето било изписано и родителите си го прибрали. Те отново установили, че малкото не се храни добре, не се изхожда, а състоянието му се влошава. По настояване на педиатъра, при когото го завели за преглед, на 9 февруари постъпило в детска клиника. Още на следващия ден са го превели в детска хирургия и на 11-и ни се обадиха, че в 5.30 часа е починало, разказа Иванка. Родителите разбрали само, че имало някаква инфекция и проблем с корема.

 

За нас има допусната лекарска грешка още в началото. Дали от пъпчиците, или от късното изхождане, но от раждането не е било добре. Детето ни трябваше да постои още няколко дни в интензивното отделение, а те побързаха да го изпишат. Когато поисках информация за състоянието му ден преди изписването, наблюдаващата лекарка д-р Софка Славова ми каза, че ако наддаде 20 грама, ще го изпишат, твърди бащата Петър.

 

Родителите са подали сигнал за случая в Районната здравна инспекция, откъдето започнаха проверка по случая. В момента в УМБАЛ "Свети Георги" тече проверка от Регионалната здравна инспекция, тъй като родителите на бебето са подали жалба още същия ден. На проверяващите се оказва пълно съдействие, като още същия ден е предоставена медицинската документация от престоя на новороденото в лечебното заведение. Въпреки неколкократното настояване на лекарите за извършване на аутопсия на починалото бебе, родителите категорично са възразили и са депозирали молба за освобождаване от такава. Обяснено им е, че при неизвършване на аутопсия не може да се посочи със сигурност каква е причината за смъртта на сина им, има ли някакви пропуски, правилно ли е било лечението или не, страдало ли е детето от някаква аномалия, или са възникнали здравословни проблеми впоследствие.

 

Болницата се въздържа от повече коментари и предоставяне на допълнителна информация заради текущата в момента проверка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6149 |11.02.2015 Жена и дете се борят за живота си след катастрофа край Бобошево . 11| 5772 |08.02.2015 Филип Златанов: Петьо Петров ми предложи да стана защитен свидетел . 7| 4897 |05.02.2015 Турски министър за наводненията: Съдете България в Страсбург . 18| 6916 |04.02.2015 Общинар-спортист издържа детектор за убийството на Татяна Стоянова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads