Реклама / Ads
51| 11889 |23.04.2012 НОВИНИ

НСО била банката кадри на организираната престъпност

.
Николай Марков
В службата всички знаели името на генерала, който е бил охрана на Маргините, докато е бил служител в НСО. При престрелката с бай Миле също имало човек на НСО. Има хора от НСО, които са били в организираната престъпност, а там се извършват убийства.
 

През 2007 г. бях уволнен, защото написах доклад до президента Г. Първанов за нередности в службата, разказа по НТВ бившият шеф на НСС и подп. Николай Марков, екс служител на НСО. Първанов обаче го заплашил с правни последствия за делата му, но случилото се надхвърлило очакванията на Марков. Съдебният фарс изненадал и опитни юристи със 7-те обвинения по НК, добави Марков.

И сега казвам, че тогава се опитаха да се гаврят с мен, като ме накараха да правя лицеви опори, и то пред охраната на Маргините, каза още Марков. Изпитът за физическа подготовка в НСО е за всички служители, аз съм го издържал, но впоследствие за мен беше измислен втори изпит. В службата всички знаят името на генерала, който е бил охрана на Маргините, докато е бил служител. Това го знаят още много други хора, категоричен беше Марков.

Решенията на Консултативния съвет при президента Плевнелиев трябва да бъдат безкомпромисни, каза Марков. Когато Луканов бил пред разстрел, той се отказал от професионална охрана и минал на частна. Единствената професионална и подготвена охрана е от НСО, но проблемът е, че много от тези хора са работели и за знакови фигури или фирми и сега, каза Марков.

Защитеният свидетел Пламен Устинов също казал, че през годините, докато е бил в службата, работел и за Ал. Петров и цялата служба го знаела, напомни Марков.

НСО е банка кадри на организираната престъпност. При престрелката с бай Миле също имало човек на НСО, разкри Марков. Информацията, която имали служителите на НСО, не била защитена по никакъв начин, добави Марков.

На президента сега съм дал документи и изчаквам той да покаже бланката, която съм дал, за да покаже дали съм лъжец. "Няма да допусна един агент на ДС, наречен Димитър Димитров, и един президент с две законни имена - агент Гоце - да се подиграват с офицерската ми чест и със семейството ми", каза дословно Марков.

В България спецслужбите работеха в интерес на президентството 10 години, съобщи още Марков. Нищо не се е променило години наред, от времето на УБО, методите са същите и хората са същите, продължи Марков.

Реформите трябва да бъдат тип лустрация; не мисля, че Р. Плевнелиев сега може да извърши такава тежка реформа, защото тя води до тежки последствия, предвиди Марков. В сектора на президента горещият картоф са специалните служби и реформата, нормално е той още да няма представа за какво става дума. Ако няма млади, компетентни хора, вещи, които трябва да бръкнат по места, които не ухаят, а миришат, няма как да стане, каза още той.

Филко Славов, шефът на баретите, беше в НСО. Хората, които отидоха при баретите бяха от НСО. Връзката между Филко Славов и Г. Първанов тепърва предстои да стане ясна, каза още Марков, според когото у нас има мафия, слята с държавата. Има хора от НСО, които са били в организираната престъпност, а там се извършват убийства, каза Марков.

Искам най-сетне да видя тази държава, почистена от икономически престъпници, иначе България няма да се освободи от миналото си. Заклевам се като офицер, че нямам други подбуди, освен на човек, който мечтае, заключи Марков, който показа от екрана на Б. Борисов книгата "Война на световете", цитирайки, че "който произнесе присъдата, трябва да размаха и меча".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6081 |12.04.2012 Дегизирани като полицаи обрали автомобила инкасо . 13| 5798 |07.04.2012 Ситуацията с българите в Сирия била много сложна . 4| 6445 |02.04.2012 Честата смяна на здравни министри била заради цялостната политика . 45| 7581 |23.03.2012 Дипломата на Делян Добрев не била менте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads