Реклама / Ads
14| 7044 |02.10.2013 НОВИНИ

Нужен е компромис за бедстващия блок на АОНСУ в Русе

.
Нужен е компромис от всички страни, които са създали проблема, само така хората от печално известния блок на АОНСУ в Русе ще намерят покой. Това каза Николай Бареков по време на лична среща с обитателите му.
 

За да се постигне решение на поне един от проблемите с тока и водата, трябва на една маса да седнат монополистите, ВиК и "Енерго ПРО", а от другата – инвеститорът Явор Блъсков. С цената на взаимен компромис да направят нещата, така, че да са в услуга на хората.

В решението на проблема, според него, трябва да се ангажира и държавата. "Питам, коя е тази държава, която позволява всичко това? Тези монополисти са създадени от нея, следователно и тя има роля в решението на проблема. Какви са тези чиновници, които не виждат, че тук живеят обикновени хора, а не индустриалци и ги карат да плащат ток и вода на цени като фабриканти?"

С решението на проблема вече се занимава и екип от юристи и репортери. Съвсем скоро, поне драмата на хората с тока има изгледи да бъде решена.

Блокът на АОНСУ в Русе се сдоби с печална слава, след като собственикът му Явор Блъсков продаде ипотекирани заради кредит апартаменти на частни лица и спря да плаща дължимите суми за ток и вода. И докато част от хората водят битка да си спасят жилищата, Енергото ги дои с ток на фирменаи тарифи.

Постройката не е деактувана, води се като административна сграда и е на името на дружеството на Блъсков. Домуващите плащали дълго време солените сметки и то на по-високи цени, защото по документи са се водели, че ползват т. нар. промишлен ток. Издължаването към собственика е ставало на ръка, но парите не стигали до "Енерго ПРО", а са оставали в джоба на Блъсков. Така се е натрупала колосална дължима сметка, която сега дружеството се опитва да вземе. След като наказателно остави на тъмно хората, "Енерго ПРО" им даде отсрочка.

Последно домоуправителят събрал два бона от апартаментите и ги внесъл в енергоснабдителната фирма. Тя обаче иска спешно плащане на още 5 000 лева и то до този петък, разказа една от потърпевшите Светлана Стоянова. Има болни и трудноподвижни хора, които не могат да излязат от апартаментите. Станали са затворници в собствения си дом, защото няма асансьор, с който да отидат навън, твърди русенката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7479 |30.07.2013 Ангел Джамбазки: Вигенин да прави компромиси с историята на БКП, не на Македония . 65| 6165 |24.07.2013 Орешарски: И аз възразявам срещу назначения, но трябва компромис . 121| 5787 |04.07.2013 Кадиев: Компромис - избори през май! . 8| 7402 |31.05.2013 В. Софрониева от Варна: Винаги съм била безкомпромисна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads