Реклама / Ads
3| 4708 |08.10.2019 НОВИНИ

НУРТС опроверга шефа на БНР: От 2018 г. се знаят датите за профилактика в радиото

.
Източник: БГНЕС
Националното управление на радио и телевизионните системи (НУРТС) опроверга информация за подготвян саботаж чрез профилактика в Българското национално радио. Тя бе оповестена от генералния директор на БНР Светослав Костов.
 

Според Костов е имало нов опит за саботаж на излъчването на Българското национално радио. Той е бил направен в началото на октомври, но този път е своевременно предотвратен от ръководството на радиото. 

 

"Датите за профилактика на отделните предаватели, чрез които се разпространяват програмите на БНР, са известни на БНР от 30.11.2018 г., когато НУРТС България ЕАД е изпратило на БНР окончателния график за профилактика през 2019 г. Не са постъпвали възражения и/или коментари от страна на БНР", се казва в позицията на НУРТС България ЕАД, разпространена до медиите.

 

От НУРТС посочват, че са задължени да извършват периодични профилактични прегледи и настройки на предавателните съоръжения поне веднъж годишно и по определен график. Целта на профилактиката е да не се допуска спиране на сигнала на излъчваните в ефир радио- и телевизионни програми поради авария или дефектирали съоръжения.

 

"Графикът за профилактики е съставен по такъв начин, че да няма прекъсване на излъчването в големи райони, като се има предвид и припокриването от отделните предаватели. Ето защо профилактиката на дадено съоръжение по графика, не означава пълна липса на приемен сигнал на програма "Хоризонт" в зоната на обслужване на съответния предавател", посочват от НУРТС.

 

От дружеството добавят, че са уведомили БНР за предстоящата на 4 октомври профилактика с писмо от предходния ден, но това писмо е задължение, описано в договора с БНР.

 

"До БНР е изпратено потвърждение, че планираната профилактика ще бъде извършена на 04.10.2019 г. на КРТЦ Витоша, така, както е предвидено в одобрения през 2018 график. След получаване на искане от БНР за отлагане на профилактиката, от страна на НУРТС България ЕАД е изпратено потвърждение, че искането на БНР ще бъде отчетено и профилактиката ще бъде отложена. Искането на БНР е изпълнено, въпреки че в резултат на отлагането на профилактиката възниква необходимост от ново координиране и взимане на съгласие на всички оператори, разположени на съответния обект", се казва в позицията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3979 |08.10.2019 СЕМ открива процедурата за отстраняването на шефа на БНР . 3| 10769 |07.10.2019 В Балчик гневни срещу смяна на шефа на районното: Ако не целуваш задници и не изпълняваш поръчки - вън . 2| 4158 |30.09.2019 Към защитниците на шефа на БНР: Харесвайте го, но кажете кой заплашва него и радиото . 4| 5474 |30.09.2019 Който заплаши шефа на БНР, той организира и контрапротест в негова защита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads