Реклама / Ads
0| 5105 |25.06.2014 НОВИНИ

НЗОК: КТБ не блокира болниците във Врачанско

.
Снимка: Архив
Болниците от област Враца ще получат в срок средствата си от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за извършена и отчетена дейност за месец май, увериха от пресслужбата на институцията. Въпреки преустановената дейност на Корпоративна търговска банка, която обслужва сметките на РЗОК-Враца, от НЗОК поеха ангажимент плащанията на договорните партньори да се извършат до 30 юни, чрез централното управление на НЗОК.
 

 

След обработка на финансово-счетоводните документи, в сряда, здравната каса във Враца е изпратила данните за извършване на плащанията от НЗОК. По същия начин за този месец ще бъдат извършени и плащанията към извънболничната помощ. За извършена и отчетена дейност през май по клинични пътеки, лекарствена терапия, диспансерно наблюдение на пациенти със злокачествени заболявания, хемодиализа и интензивно лечение, както и изпълнение на високоспециализирани медицински дейности, болниците са получили 2 231 196 лв. Към момента РЗОК-Враца е изплатила напълно след извършена проверка всички отчетени и потвърдени дейности на болниците до месец март включително. По решение на Надзорен съвет на НЗОК отчетената надлимитна дейност се заплаща след проверка от страна на здравната каса. Финализирани са проверките на болниците, отчели надлимитна дейност през месец април, като сумата в размер на 491 хил. лв. ще бъде изплатена през м.юли.

 

От началото на следващия месец ще стартира извършването на финансови и медицински проверки на отчетената надлимитна дейност за месец май, в размер на 375 хил.лв., която ще бъде изплатена през м.август, съобщава „Конкурент”. Основания за отказ за плащане на сумите на болниците са установените при медицинските проверки нарушения като неизпълнение на пълния обем дейности, заложен по съответната клинична пътека, неотразяване в медицинската документация на ежедневното наблюдение на пациентите, неизпълнени критерии за дехоспитализация и др. При финансовите проверки се установяват пропуски при воденето на медицинската документация и липсващи финансови документи за заплатена потребителска такса по време на болничен престой.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5203 |24.06.2014 Кънчо Стойчев: Премиерът мълчи, държавата е блокирала . 5| 4930 |24.06.2014 Роднини на изчезналия 6-годишен Марин блокираха Аспаруховия мост . 5| 4582 |18.06.2014 Заставиха болниците да работят с фиксирани бюджети . 10| 4872 |18.06.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Болниците ни фалират след изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads