Реклама / Ads
4| 7071 |08.08.2015 НОВИНИ

Обама е отпускар - 10-те любими манджи на президента

.
Ще гледам как нашите плуци печелят златни медали в Казан на световното и ще плувам и ще хапвам любимите си ястия. Това заяви преди да отпътува към остров Мартас Минярд, Масачузетс американският президент Барак Обама. В отпуск с него заминаха съпругата му и малката му дъщеря. По традиция почивката на прзидента започва на 8 август.
 
Държавният глава на САЩ ще почива седемнадесет дни. Почивката му в Мартас Винярд е шеста след като Обама встъпи в длъжност през 2009 година. Той не почива там само през 2012 г., когато се кандидатира за втори мандат и участва в кампанията.


Семейство Обама ще почива в изолиран имот в западната част на острова. Имението, оценено на $ 12 милиона, има седем спални и девет бани.

Официални изявления на Обама по време на отпуска не са планирани. Очаква се президентът да играе голф, да ходи на плаж, да кара колело и да вечеря със семейството си в ресторантите на острова. Морски дарове са основното меню на семейството през ваканцията. Октопод и скариди с доматен сос и много чесън е любимото ястие на американския президент.

Изглед от Мартас Винярд


Миналата година се наложи на два пъти Обама да даде официални изявления по време на отпуска си. Първия път заради обезглавения от ттерористи американски журналист Джеймс Фоули, втори - заради започналите протести  град Фъргюсън, след като бял полицай застреля цветнокож тийнейджър.

Обама ще почива три пъти повече от средния американец, пишат някои медии в САЩ. Само 30% от американците си позволяват толкова дълга оптуска. По закон те имат право на 16 дни, но почти 70 на сто не отдъхват повече от 4-5 дни.

 

Любимите манджи на президента Обама, според британския The Times:

 

1. Чили кон карне (с телешко) - любимото ястие на президента. Той има собствена рецепта за приготвяне на мексиканския специалитет.

2. Пица с гъби, чесън и мента. За предпочитане от любимата му пицария в Чикаго.

3. Бургер с чипс.

4. Торта със сладки картофи от Охайо.

5. Медни круши с пармезан и рукола.

6. Скариди с кориандър и чай лунцзин от Хаваите (там е израсъл).

7. Индийско къри със спанак и леща.

8. Пиле по мексикански с лютив сос.

9. Омлет с късчета месо и плодове по испански.

10. Риба тон с чили сос и свежа кокосова салата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4661 |29.06.2015 Береану: Кметовете ни се чувстват като Обама . 2| 7581 |28.05.2015 Джихадисти: Мишел Обама струва 40 долара като робиня . 38| 6450 |22.04.2015 Обама: Руските ракети не са преграда за Вашингтон . 8| 4436 |13.04.2015 Касапинът Джихада реже главата на Обама в анимация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads