Реклама / Ads
47| 7670 |13.10.2020 НОВИНИ

Обещанията за повече пари валят от Борисов и Ананиев както дъжд

.
Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари.
 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес е на инспекция на 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй", за което ни информира с поредно видео в профила си във Facebook. Заедно с него са финансовият министър Кирил Ананиев, енергийният министър Теменужка Петкова, лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ   Димитър Манолов Пламен и Димитров.

 

"Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим", заяви Борисов на скупчилите се около него придружители с чадъри.

 

"Правим всичко за хората. Предвиждаме 10% повишение на доходите и двойно увеличение на учителските заплати, което бяхме планирали до края на мандата.", обяви премиерът.






"Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%", каза и своята реплика по темата финансовият министър.

 

Премиерът разкри, че утре ще се отпуснат 5 млн. лв. за лекарството, което помага в лечението за коронавирус "Ремдесивир".

 

"Винаги сме държали излишък на бюджета, не могат да ме обвинят в предизборна кампания", каза Борисов.

Той съобщи още, че на утрешното си заседание кабинетът ще отпусне средства за закупуването и на още 16 000 компютри за училищата утре. „За да имат готовност, допълнително, за да могат да се поемат първите нужди, ако някъде е необходимо. После са 70 000 компютри, но те са по европейската програма.", каза още Борисов.

 

Борисов показа, където ще бъде 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй". По думите му вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда.

 

Шефът на КНСБ Пламен Димитров призова хората да харчат, за да не се стигне до икономическа криза.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 14780 |13.10.2020 Споко, полицаи, ще получите пари - биете леко и обичате шефовете . 10| 5339 |11.10.2020 Бившият шеф на румънската агенция за борба с прането на пари попадна в ареста . 15| 9616 |07.10.2020 Лазар Радков: Щял да ми ”дава” трохи от парите, които ми е взел. Гледа те гордо и чака да благодариш . 20| 4826 |07.10.2020 Джамбазки иска промята в резолюцията на ЕП за спиране на парите на корумпирани правителства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads