Реклама / Ads
0| 5458 |19.05.2013 НОВИНИ

Обезопасиха лобното място на Чочо Попйорданов

.
На това място има вече монтирана ограда Източник: Булфото
Две седмици след злополучното падане на актьора Чочо Попйорданов от незаконно построена стена в Боянските гробища, тя вече е обезопасена.
 

От частното гробище обаче отказват да говорят публично по въпроса какъв е планът, одобрен за тази част на парка, съобщи bTV. Дни след смъртта на актьора от ДНСК установяват, че бетонният зид не е законен. Проверка по случая установява незаконно надграждане. Стената има разрешение за максимална височина 1,45 см. Надграждането на подпорната стена няма одобрени проекти и издадено разрешение за строеж.

Разрешение за строеж се издава от администрацията в район „Витоша".

„Проект за подпорни стени се иска само за високите подпорни стени - над 2 метра. Тоест - няма обявени официално, че има стени над 2 метра. А и няма упоменати за такива под 2 метра. Те трябваше да фигурират в разрешенията за строеж. Независимо от височината, за стените трябва да се поиска разрешение за строеж," обясни главният експерт в район „Витоша" арх. Благовеста Хаджииванова.

Актът, който собствениците на частното гробище могат да платят, е от 5 лв. до 50 000 лв. Според ДНСК може да бъде издадена и заповед за премахване на незаконното надграждане, но след приключване на допълнителната проверка по случая.

От общината в район „Витоша" коментираха, че дори и с издадено решение за строеж, инвеститорът може да прави промени само ако отново получи разрешение. В този случай това не е направено.

От писмената позиция на частното гробище става ясно, че ще обжалват акта за незаконната стена. Ако след приключването на проверката се стигне до разрушаване на надградената постройка, от фирмата заявиха, че това би застрашило вече съществуващи гробове не покойници, чиито близки не подозират за проблема.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5044 |12.05.2013 Цветанов смени мястото на гласуване . 5| 14086 |08.05.2013 Отиде си един хъш! Мястото на Чочо в театъра и киното остава празно (снимки) . 4| 5895 |02.05.2013 На 77-мо място в света сме по свобода на медиите . 23| 4831 |02.05.2013 Янев джентълмен: Каня Кунева на дебат в удобно за нея време и място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads