Реклама / Ads
0| 4603 |06.12.2009 НОВИНИ

Обявяват ден на траур в Крумовград

.
Разследването в Крумовград продължава Източник: Вяра Йовева
В Крумовград ще бъде обявен ден на траур за загиналите от взривно устройство три момчета в Центъра за социални услуги в града. Това е съобщил кметът на общината Себихан Мехмед, цитиран от БТА.
 

Първият ден от идващата седмица ще бъде траурен, съобщават от БГНЕС.

Загиналите Джингиз Рушен - 13 г., и Сунай Кеазим - 16 г., са от крумовградските села Пелин и Зиморница, а Джингиз Джемал - 15- годишен, е от момчилградското село Соколиново.

Frognews.bg припомня, че трите деца загинаха при взрив на самоделно взривно устройство, избухнало в една от стаите на Комплекс за социални услуги в Крумовград.

От полицията съобщават, че разследването по трагичния инцидент продължава и че все още не е ясно дали бомбата е била подхвърлена, внесена отвън или децата са се опитвали да я направят сами.

На мястото на инцидента са пристигнали социалният министър Тотю Младенов, зам.-министър Валентина Симеонова и председателят на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани.

„Има някаква версия, че един от задържаните е вкарал нещо в дома и го е дал на детето, но специалистите ще се произнесат", съобщи по БНР министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. „В момента психолозите работят с децата, родители и персонала, които също е много стресиран", съобщи Тотю Младенов.

Контролът и пропускателният режим в тези социални заведения трябва да се затегне, е категоричен социалният министър.

Междувременно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по БНР, че вече има 4 задържани лица, едно от които вероятно е съпричастно към инцидента и допълни: „Съгласен съм с министър Тотю Младенов, че трябва да се затегне контролът в социалните домове”, каза още министър Цветанов.


Комплексът за социални грижи се намира в бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Михаил Ив. Калинин" в Крумовград.

Той е преместен в града от с. Студен кладенец през 2004 г и в него живеят 29 деца, нуждаещи се от закрила.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4670 |05.12.2009 Самоделен взрив уби 3 деца в Крумовград . 7| 5602 |07.09.2009 Ден на траур . 53| 9930 |30.05.2009 Грандиозен скандал в МВР заради банкет в деня на траур . 10| 6705 |29.05.2009 Ден на национален траур!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads