Реклама / Ads
5| 5698 |09.03.2012 НОВИНИ

Обират по апартамент на всеки час

.
Бандата на Малкия Кокал е една от общо 15-те по-големи групи за кражби в столицата.
 

Елегантен мъж следи зорко всеки метален отблясък на скъп часовник, нежно марково ухание на френски парфюм, ключове от скъпа кола, оставени небрежно върху маса в нощното заведение, разказва 24 часа..

 

Около него секси момичета с предизвикателно облекло танцуват във вихъра на чалга парчета. Нощта е в разгара си в столичен клуб, известен с отбраната си клиентела. Редуват се цигари, алкохол и дрога. Тук всеки демонстрира бижута, часовници, очила.

Пред баровското заведение са спрели лъскави автомобили, а някъде отзад мълчаливо стои друг мъж, който чака обаждане, прикрит в сянката на нощта. Бандата на Малкия Кокал е започнала поредната си акция за тази вечер.

 

"Ало, сега излиза, тръгвай след него", казва аверът от клуба, който часове наред е пресмятал стойността на всяка скъпа вещ и е изучавал с любопитство клиентите на заведението, докато избере най-подходящата си жертва. А човекът отвън я проследява до дома й и всичко тръгва по план. Следват дни на денонощно наблюдение, изучават се навици, поведение, обкръжение.

 

Бандата на Малкия Кокал е една от общо 15-те по-големи групи за кражби в столицата. Трудно е да се каже точната им бройка, защото се преливат и разделят непрекъснато, уточняват от полицията. Все по-често обаче демонстрирането на лукс и добър стандарт на живот служи за примамка на крадците, които обикалят по барове и дискотеки, за да набележат жертви, разказват от сектор "Кражби" в столичната полиция. Братята, известни с прякорите си от деца Кокалите, са познати на хората от кв. Люлин. Всички ги знаят като изпечени крадци, натрупали богатството си по нечестни пътища. Десетки пъти са хващани от полицията, съдени, но продължават със занаята.

 

Никой от квартала обаче не желае да говори за тях, само шушукат как преди седмица Малкия Кокал бе арестуван заедно с още няколко свои приближени при акция на полицаите. В нашия блок досега не е бил обиран апартамент. Както повечето съседи на такива хора, и ние ще кажем, че те са мили и добри комшии. Не създават неприятности и поздравяват, когато се разминем, споделят комшиите на Кокалите. Те допълват, че видели как полицаите изнасят от гаража на Георги Тошев-Малкия Кокал доста стоки, а той гледал с белезници на ръцете. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5713 |02.03.2012 Цветанов: Не можем да сложим полицай на всеки етаж в общежитията . 21| 5373 |21.02.2012 Цветанов: Утре всеки може да стане жертва на пътя . 10| 6897 |30.01.2012 Гледат делото срещу "Утре за всеки" . 11| 5389 |16.01.2012 Цв. Цветанов: Всеки пострадал има право на упреци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads