Реклама / Ads
46| 9721 |02.08.2020 НОВИНИ

Обрат на СУ! Майките блокираха полицейски бус. Ченгета пробват да преговарят с протестиращите. Иска се оставка на МВР началник

.
Пълен обрат се случи на кръстовището на Софийския университет. Майките блокираха един от полицейските бусове, който се опита да напусне мястото.
 

На помощ им се притекоха и други хора. Така ченгетата не можаха да се оттеглят. 

На място има 4 полицейски буса 5 патрулки,  три мотора. Полицаите са се изпокрили на сянка под дърветата. Два от полицейските буса са препречили пътя на автомобила от „Системата ни убива“. Пред полицейския бус  има 5 жени и две деца.

 

Кръстовището е блокирано, тъй като по време на среднощната блокада на майките, протестиращи опънаха няколко палатки. Протестиращи обясниха пред Фрог, че полицията е върнала няколко линейки.

 

Полицейски пратеници отидоха на Орлов мост, за да преговарят с хората. Множеството поиска извинение и оставка за полицейския началник Николов, който е наредил блокадата на буса на майките и е обиждал хората. Майките обявиха, че ще дадат брифинг на палатката.

 

Протестиращите са категорични, че вече не искат буса да бъде пуснат на "Орлов мост". Те настояват полицейския началник Николов да бъде уволнен. "Нека да каже кой му даде тази заповед да блокира буса Той унижи майките. Провали едно мирно събитие от 15 минути. В момента то продължава 15 часа. Ние създадохме по-добра организация от тази на МВР. Три служби са ангажирани с протеста и между тях няма никакъв синхрон. Ние се оказахме най-голямата заплаха за държавата и за Борисов. Пет жени", казаха на импровизираната пресконференция.

 

Оставка се иска на полицай с телефона.

 

Майките пуснаха буса на полицията, но ченгетата още са блокирали возилото на "Системата ни убива". Протестиращите са категорични-лагерът на СУ остава, докато полицейският началник Николов не подаде оставка.

 

На  блокадата пристигнаха адвокат Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8124 |02.08.2020 Емил Георгиев за буса на майките: Пълен, тотален и категоричен провал на МВР . 47| 7843 |02.08.2020 Нечувано! Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките, ченгета се нахвърлиха върху децата на една от тях . 26| 7937 |01.08.2020 Патова ситуация! Полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“ до СУ . 4| 5602 |29.07.2020 Протестиращи блокираха Прохода на Републиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads