Реклама / Ads
1| 5692 |04.02.2011 НОВИНИ

„Общ работник” на Баретата свидетелства в съда

.
Златомир Иванов - Златко Баретата
Поредният свидетел се яви по делото срещу Златомир Иванов – Баретата и още 20 души обвинени, че са членове на наркогрупировката “Фирмата”. Пред Софийския градски съд Радослав Иванов – Темерута сподели, че няколко месеца е работел за Баретата като момче за всичко и поддръжка в дома му.
 

Познавал се със сочения за лидер на престъпна групировка от много години, още от тренировъчните зали. Според Темерута, смятаният за дясна ръка на Баретата и все още издирван от МВР – Антон Савов – Тони Мамата, също е работел в дома на бившия командос като поддръжка. “Грижеше се за двата му автомобила”, призна Темерута. Той обясни, че не се познава с основния свидетел срещу Баретата Димитър Вучев – Демби. “Не го познавам, зная кой е, виждал съм го, но не го познавам”, бе категоричен свидетелят.

Темерута бе прострелян и оцеля по чудо през декември 2006 година
. Нападението беше извършено докато паркира автомобила си в локалното платно на бул. “Цар Борис ІІІ” в непосредствена близост до Шесто районно на МВР. Той бе привикан тогава от ченгетата за разпит във връзка със стрелбата срещу Демби, която бе станала ден по-рано през заведението “Скай лайн” в Симеоново. Месеци по-рано Демби си имаше проблем с властите и бе арестуван именно поради информация, че готви покушение срещу Темерута и още двама души.

През януари м.г. Темерута бе обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Красимир Маринов – Големия Маргин и Стефан Бонев – Сако. Той бе освободен от ареста, след като съдът не намери достатъчно доказателства за неговата съпричастност.

Днес като свидетел Темерута не успя да каже почти нищо, което да изясни обективната истина по делото срещу Баретата и бандата му. Обясни, че преди да работи за командоса е работел като управител на заложна къща на покойния Антон Милтенов – Клюна. От показанията му се разбра, че покойният Клюна, както и подсъдимият Баретата са най-обикновени бизнесмени и не са се занимавали с престъпна дейност.

Съдът се опита да проведе разпит и на друг ключов за прокуратурата свидетел – дилърът от “Красна поляна” Георги Симеонов. В показанията си преди да бъде върнато делото, той бе споделил, че е пребит жестоко от хора на Баретата, защото продавал шано. Днес обаче Симеонов каза, че не си спомня нищо. Той бе в очевидно неадекватно състояние, кашляше и кихаше през цялото време. Каза, че страда от бронхопневмония. Наложи се да бъде прегледан от съдебния лекар, след което се върна в съдебната зала с противогрипна маска. Прокурорката по делото Аксиния Матосян обаче се усъмни в свидетеля и го попита дали употребява наркотици. Симеонов призна, че се друса от 15 години. “В момента упоен ли сте, можете ли да разсъждавате?”, попита прокурорката. Свидетелят призна, че не може. Сподели, че май и тази сутрин се е друсал и призна, че предния ден е вземал наркотици. Съдът се смили над него и го призова да се яви в “достатъчно адекватно състояние” на 7 март, за която дата бе отложен процесът.

Златко Баретата и още 20 души са обвинени, че са участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Срещу Баретата и съпроцесника му Мартин Димитров има обвинение и за убийството на пернишкия наркодилър Румен Стефанов – Алф. По делото са призовани 107 свидетели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5216 |02.02.2011 Кмет и МВР инспектор свидетели срещу Баретата . 2| 5080 |19.01.2011 Болен заседател отложи делото срещу Баретата . 1| 5515 |03.12.2010 Натискат Демби да свидетелства срещу Баретата . 2| 5785 |26.11.2010 Петима от групата на Баретата с условни присъди в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads