Реклама / Ads
0| 4337 |31.03.2016 НОВИНИ

Общината иска предоговаряне на концесията на „Софийска вода“

.
Столичният общински съвет ще поиска предоговаряне на концесионния договор със „Софийска вода“. Общинарите са набелязали редица промени, които той трябва да претърпи. Това ще стане следващата седмица, когато дружеството трябва да представи официално бизнес плана си за 2016 година в ресорните комисии.
 
„Искаме да се предвидят сериозни санкции в концесионния договор ако не се изпълнява, както и промяна в условията на договора, които са изключително в полза на „Софийска вода“, обясни общинският съветник и председател на комисията по икономика Николай Стойнев.

Тази седмица е била сформирана работна група от общински съветници и представители на дружеството, чиято цел е да обсъди исканите промени. Стойнев заяви, че едва след първата среща на групата ще стане ясно какви са претенциите на общината, както и позицията на дружеството за тях.

В новия бизнес план не се предвижда увеличение на водата, допълни общинският съветник Валя Чилова, която вече се е запознала с документа. По думите ѝ в него били заложени само ивестиционните намерения на дружеството за тази година.

Общинарите заявиха, че от години местният парламент излиза със становища срещу увеличението на водата. Причината е, че дружеството е успявало да инвестира 30-40 милиона във водопреносната мрежа, без увеличаване на цената на водата, затова и тази година нямало основание за подобни предложения.

Бизнес планът вече приет от Комисията за водно и енергийно регулиране. Предстои тя да разгледа ценовите предложения в него.

„Те ще получат нашето становище, че не одобряваме увеличаване на цената на водата, но държим да се запазят инвестициите в размера, който беше през последните години“, обясни още Стойнев.

Концесионният договор между „Софийска вода“ и Столичната община е подписан през 2000 г. за срок от 25 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4586 |30.03.2016 Абонати на „Топлофикация” на протест, искат индивидуални договори с дружествата . 0| 5945 |30.03.2016 Прокуратурата иска арест за кмета, хванат с 24 кг. наркотици . 0| 4509 |30.03.2016 БСП иска изслушване на Москов в парламента за протестите . 0| 5023 |29.03.2016 Уволниха професора от НСА, който иска секс от студентки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads