Реклама / Ads
5| 5580 |03.06.2011 НОВИНИ

Общински съветници и кмет във война за Несебър

.
Слънчев бряг и община Несебър могат да загубят 100 млн. евро от ЕС заради неизградена пречиствателна станция. За това алармираха общински съветници от Несебър в откритото студио на Николай Бареков край самия морски бряг.
 

В предаването “Бодилник” на ТВ 7 водещият и неговите събеседници коментираха уникалния политически модел в Несебър, който се управлява от местни партии, създавани специално преди вота. Тази година там пък бе регистриран нов модел – местната партия “ДЕЛА” се вля в ГЕРБ и така структурата на Бойко Борисов се превърна в най-мощният фактор в района и общинския съвет.

Общинският съветник от ГЕРБ Терзиев критикува настоящия кмет Николай Димитров, че се е превърнал във феодал и със страх подтиска хората и бизнеса.

Градоначалникът бе обвинен в много далавери, като най-скандална била замянката на 50 дка уникални пясъчни дюни, които можели да бъдат безвъзвратно загубени. Сделката вече била внесена за разглеждане в общинския съвет. Политиците и хората в Несебър са недоволни , че градът няма нормални комуникации, а цели нови квартали са без улици и тротоари.

Общинският съветник Венелин Тошев пък постави проблема с купуването на гласове и незаконното печелене на избори чрез тях. Той разкри, че само през последните месеци в Несебър вече били регистрирани над 2 500 нови жителиь, а от преди съществували още около 3 000 такива. Тези над 5000 избиратели можели да се превърнат в опасен фактор за манипулиране на предстоящия вот.

Не се интересувам от политическия модел, а единствено от това как ще опазя града от корпоративни интереси. Това обяви в предварителен разговор кметът на града Николай Димитров. Той е категоричен, че е решил много от проблемите в Стария град, какъвто е например паркирането на автомобили.

Като му дойде времето ще кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат. Но за да спечеля, няма нужда да коля прасета по улиците, да черпя баби с кебабчета и да раздавам помощи. Аз съм най-добрият кмет досега, похвали се Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5031 |29.05.2011 Р. Леонидов: Пред джамията имаше двойна провокация . 14| 7425 |06.05.2011 Майката на Бербо е кандидат за общински съветник . 7| 4855 |05.05.2011 А. Ангелов: Войната с тероризма не е свършила . 13| 5698 |03.05.2011 Ген. Ст. Тонев: Шофирането тук е по-опасно от война в Афганистан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads