Реклама / Ads
1| 4475 |28.12.2019 НОВИНИ

Общинският съвет в Пловдив развали концесията на стадион ”Христо Ботев”

.
Стадион ”Христо Ботев”
Общинският съвет в Пловдив развали концесията на стадион ”Христо Ботев” по време на последното си за годината заседание. На сесията присъстваха фенове на ”Локомотив Пловдив”, които пък обявиха, че ще излязат на протест, заради това.
 

С 37 гласа „за“, 1 "против и 8 "въздържали се" съветниците прекратиха концесионния договор между общината и ПФК "Ботев-1912" АД. По време на дебатите обаче, феновете на "Локомотив" настояха предложението за разтрогване на договора да не се гласува и заплашиха, че ще сезират прокуратурата, АДФИ, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Сметната палата за казуса, уточни "Дарик-нюз".
 

В залата привържениците на черно-белите прочетоха и декларация в този смисъл. По предложение на съветника от ГЕРБ Атанас Узунов, който каза, че заради конфликт на интереси, като директор в "Локомотив" Пловдив няма да участва в обсъждането и гласуването на точката, бе изслушан Атанас Деков, представител на фенклуба.

 

Деков разкри колко пари дължи на общината концесионерът на стадион "Ботев". Той изрази възмущението на феновете, че концесията се прекратява по взаимно съгласие, а не по вина на концесионера, заради което пък общината губи 1,5 млн.лв. неустойки по договора и дължимите гаранции. "Смърфовете" напомниха, че стадион "Пловдив" се руши и никой не прави нищо, за да го възстанови. От фенклуба на "Локомотив" допълниха, че общината не обръща внимание и на другите два стадиона - "Тодор Диев" на "Спартак" и "Марица". 

 

От БСП настояха за разследване на виновниците, заради които на практика концесията не е случила, имайки предвид предишното общинско ръководство на Пловдив. Лидерът на групата съветници от БСП Николай Радев посочи, че през годините е била извършена измама, в която е участвал и премиерът Бойко Борисов. Той припомни шумния рестарт на строежа на стадион "Ботев" на 28 юни. Събитието тогава стана част от предизборната кампания на ГЕРБ. 


Радев допълни, че концесията трябва да бъде прекратена, колкото е възможно по-скоро. Такова бе мнението и на Евелин Парасков от "Съюз за Пловдив".

 

След като предложението за разтрогване на концесията беше прието, черно-белите фенове излязоха разгневени от залата и коментираха, че всичко е било предизборни обещания. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3893 |28.12.2019 Кола с голяма скорост се заби в стълб в Пловдив . 2| 4276 |28.12.2019 Жандармерия в Пловдив, общинският съвет обсъжда да се увеличат местните данъци и такси . 0| 4478 |24.12.2019 Жълт код за силен вятър в 20 области на страната, пожарната със съвети за безопасност . 0| 4303 |21.12.2019 Две жени и дете пострадаха при пожар в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads