Реклама / Ads
0| 5622 |23.11.2016 НОВИНИ

Обвиненият Москов се яви по телевизора целият в бяло

.
Петър Москов
Звучи обидно. Така здравният министър в оставка Петър Москов отговори на въпрос за повдигнатите му обвинения за вноса на турските ваксини. ”Обвиненията към мен са единствено и само към финансовите параметри. Прокуратурата никога не е твърдяла,че ”Пентаксим” е вредна”. Това каза здравният министър в оставка Петър Москов, отхвърляйки обвиненията към него.
 
"Тези, които говорят други неща, да ги съди Господ защото си играха с притеснението на родителите". Пред Нова телевизия Петър Москов обясни, че с встъпването в длъжност на кабинета е станало ясно, че ще има проблем с държавите и европейските институции са предупредили за това. "Имаме официално писмо – ще има грандиозен проблем с петвалентните ваксиини. И посланието беше общо-взето - оправяйте се сами. Попитахме няколко държави и те казаха, че нямат. Няма нито едно незаконно действие", заоправдава се министърът в оставка. Все пак той призна, че е имало проблем с ваксините, който е бил решен. Според него обвиненията за ваксините може да са път към изчистване на името му.

Москов коментара, че добре знае които икономически и медии среди са стояли в основата на медийната атака за скандала с ваксините. Според него в основата са тези хора, които са виновни за състоянието на здравеопазването през послените двадесет години.

15 милиона за 15 дни е ефектът от въвеждането на песоналните идентификатори в болниците, потвърди Москов. Ще се обжалва решението на съда.

Петър Москов коментира и отношенията му с ДСБ. По думите му "политическата сила, на която е член, го е изоставила в момент на трудни реформи". Той не смята, че е изоставил партията, за да остане министър. "Това не е игра на семки и бонбонки", коментира още той.

"От тези лъжи ми омръзна. Аз не бях в списъка, предложен от Реформаторския блок, за министрите", разкри той и отрече да си е договарял министерския пост зад гърба на ДСБ. Петър Москов се ядоса на изказването на ген. Атанас Атанасов и каза, че думите му са "долна лъжа".

Аз ще работя за силен РБ. Уморил съм се да участвам в проекти.ГЕРБ и РБ са алтернатива на БСП и ДПС, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4635 |22.11.2016 ФРОГОКО: Москов нанася щета от 40 млн. долара от БЦЖ ваксините . 3| 4674 |22.11.2016 Арнаудова: Москов е облагодетелствал МЗ на Турция . 4| 5573 |21.11.2016 Кабинетът в оставка на разпит за ваксините на Москов . 2| 7264 |21.11.2016 Жельо Бойчев за Фрог: Обвинението на Москов е историческо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads