Реклама / Ads
2| 5770 |18.03.2014 НОВИНИ

Обвиненият за убийство Кичатов доволен от референдума в Крим

.
Кичатов вдясно Източник: Булфото
След само 2 съдебни заседания Апелативният съд е готов да се произнесе по делото срещу украинеца Алексей Кичатов за убийството на сънародника му Юрий Кутепкин. До този момент беше разпитан оперативният работник в тогавашната НСБОП Бисер Кръстев и бяха изискани СРС-та по делото Луканов, тъй като в хода на разследването на убийството на бившия премиер било установено, че обвиняемият е замесен в екзекуцията на на Кутепкин.
 

 

На днешното заседание на Апелативен съд стана ясно, че предоставените СРС-та от МВР касаят лице, което няма отношение по делото, както и че не е подсъдим, предаде репортер на Фрог нюз. При това положение Темида реши, че няма какво повече да се направи по казуса Кичатов и  процесът трябва да бъде финализиран. До дни съдийският състав ще се произнесе дали да потвърди оправдателната присъда на Софийски градски съд или ще наложи друга.

 

Според защитата на Кичатов адв. Александров Апелативният съд ще отсъди в полза на клиента му, тъй като по правило обвинителните решения се произнасят веднага, а не след определено време.

 

Кичатов е спокоен за съдбата си, но е неспокоен за събитията в Крим, откъдето е родом. В Симферопол е неговата майка и другите му роднини. Той също иска автономната област да стане част от Русия. Ходил е в украинското посолство у нас, за да заяви участие в референдума, но му било отказано по обясними причини. Майка му пък опитала да гласува в Крим от негово име с издадено пълномощно от него, но логично и там й е било отказано.

 

Прочитът на Кичатов за събитията в Украйна е, че въоръженият конфликт бил предизвикан от нацисти от западната й част. По думите му някои полицаи били на страната на последователите на Хитлер.

 

Снайперистът, който стрелял и по едните, и по другите не е ясно от къде е.  Но е странно, че операторът,  който го е заснел, е отразил всяко едно негово движение, което говори, че са един екип, смята Кичатов.

 

Арестуваха хора, които са искали да стават президенти от Харков и Донбас, добавя той и вещае, че ще настане гражданска война между Западна и Източна Украйна, населявана предимно от  руснаци.

 

Кичатов не симпатизира на премиера Арсений Яценюк и е смята, че той е изнесъл резерва на Украйна в САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6220 |13.03.2014 Карастоянови за постоянно в ареста за убийството на Отвертката . 1| 5436 |12.03.2014 Затворничка върна като обвиняем първия заподозрян за убийството на Яна . 6| 5324 |10.03.2014 Арестуваха младеж за убийството на старица . 59| 8879 |03.03.2014 Провокация! В Крим готвят убийство на руски войници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads