Реклама / Ads
12| 5029 |25.04.2011 НОВИНИ

Обвиниха младежа, отстъпил автомобила-убиец

.
Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение на 19-годишния Живко Желев, пътувал в колата с 23-годишния Даниел Георгиев, който помете осем младежи в Симеоновград в навечерието на Великден.
 

Желев ще отговаря за това, че е предоставил кола на шофьор в нетрезво състояние, като с това е причинена смърт.

По-рано Живко беше транспортиран от Харманли в хасковския арест. Във фаталната вечер той преценил, че не може да шофира и дал ключовете за опела на Даниел. Даниел, който има книжка от 3 месеца, седнал зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта. Размяната на шофьорите предизвикала трагедията с шестимата младежи.

Живко Желев може да се окаже единственият участник в трагедията, срещу когото ще бъдат повдигнати обвинения и заради тежкото състояние на шофьора Даниел Георгиев.

Даниел Георгиев е на механична вентилация и в кома, съобщи ръководителят на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив доц. д-р Чавдар Стефанов. 23-годишният младеж е с тежка контузия на мозъчните структури.

Доц. д-р Стефанов потвърди, че не е настъпила съществена промяна в състоянието на пострадалия от приемането му до момента. Лекарите от КАРИТ са установили тежка черепно-мозъчна травма, която на този етап не подлежи на неврохиргична интервенция. За прецизното проследяване на състоянието на пациента в кома във вторник отново ще му бъде направена компютърна томография на главата. Тъй като той е и с тежка контузия на подбедрицата, във вторник или в сряда, в зависимост от състоянието му, ще му бъде направена планова травматична операция, уточни доц. Стефанов.

Припомняме, че десет минути преди полунощ на Великден Даниев Георгиев помете група пешеходци в Симеоновград, след като губи управление над автомобила си в следствие на употреба на алкохол. На място загинаха шестима младежи - 18-годишната Яница Бойчева, от Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ "Климент Охридски", 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

Двамата спътници на шофьора са се разминали без почти никакви наранявания, благодарение на предпазните колани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5181 |01.04.2011 Обвиниха висш магистрат в пране на пари . 1| 6108 |25.03.2011 Обвиниха Милен Иванов в убийството на треньора от Габрово . 36| 6911 |02.03.2011 Обвиниха лекарите от Горна Оряховица за смъртта на второ бебе . 2| 4877 |19.11.2010 Червените обвиниха Сметната палата в лобизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads