Реклама / Ads
9| 6033 |16.04.2010 НОВИНИ

Обвиниха петима от "Недосегаемите"

.
Прокуратурата повдигна обвинения на петима, задържани в хода на специализираната операция под кодовото название “Недосегаемите”.
 

72-часови мерки за задържане под стража са наложени на Ж.И. /26 г./, връстника му И.Й. и Б.Х. /35 г./. Тримата са криминално проявени за данъчни престъпления, извършени в миналото.

На 28-годишния Я.С. и 39-годишната К.Г. са наложени мерки “парична гаранция” в размер на 3 000 лева. Двамата нямат полицейски регистрации до момента.
Петимата са обвинени по чл. 321 от НК, вр. с чл. 253 и 255.

„На базата на анализа на събраните веществени доказателства, които се анализират от нашите колеги от Прокуратурата, ДАНС и МВР, предстои прецизирането на обвинения и изясняването на конкретната роля на всеки един в организираната престъпна група” – каза главен комисар Георгиев. „Анализират се документите и на базата на информацията, съдържаща се в множеството иззети веществени доказателства - флаш памети, памети на компютри, счетоводни документи - предстои да бъде уточнена щетата за държавния бюджет. Сега можем само да гадаем – от милиони до десетки милиони левове” – каза Георгиев, пред "Фокус".

Frognews.bg
припомня, че на територията на София бе проведена поредната акция срещу огранизираната престъпност под кодовот име „Недосегаемите". Сред задържаните до сега 10 души се предполага, че има хора, участвали в схема за източване на ДДС, изпиране на пари и прехвърляне на фирми със задължения на лица неподозиращи за това.

Обект на полицейските действия е „прекратяване на дейността на йерархически изградена група за пране на пари и данъчни престъпления, които ощетяват държавата, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му пипалата на Нагилите се простирали и до фирми в енергетиката. Министърът не пожела да каже дали има задържани държавни чиновници, както и не пожела да каже имена на задържаните.

Става въпрос за фирми и организации, косвено свързани с бизнесмена Христо Ковачки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5413 |16.04.2010 Футболен бос изчезна при акция "Недосегаемите" . 9| 6166 |16.04.2010 Цв. Цветанов: Акция "Недосегаемите" продължава и днес . 13| 9295 |15.04.2010 "Недосегаемите" близки до Христо Ковачки . 0| 5018 |11.04.2010 Петима президенти гинат в авиокатастрофи за 30 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads