Реклама / Ads
3| 6422 |04.06.2010 НОВИНИ

Обвиниха шестима след операция "Пластиките"

.
Повдигнато е обвинение на шестима от задържаните при операция “Пластиките”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Предстои в понеделник прокуратурата да поиска мярка “постоянно задържане”.
 

Операция “Пластиките” бе проведена от служители на “Икономическа” и “Криминална полиция” към СДВР тази сутрин. В хода на акцията срещу група за скиниране на банкови карти и изработването на бели пластики бяха задържани един от организаторите и седмина, източвали банкомати. В жилище в кв. “Гоце Делчев” били В.М. на 24 години, К.Б. на 30 години, 33-годишният Р.М.-Худи, и брат му Х.М. на 29 години, В.С. на 30 години и братята Е.З.- Гуми на 20 години и З.З.-Захарчето на 28 години, които тъкмо отчитали парите и картите на С.И, 20-годишен. У тях бяха открити пари и пластики, а при обиска в дома на С.И. - над 60 000 лева и над 100 пластики от различен вид. По-късно бяха арестувани и И.Л.-Лачения, 27-годишен, Б.Б., 27-годишен, и главният организатор на престъпната група – И.Ц., 33-годишен, известен като Рапа, у когото също били открити пластики.

Изяснена е схемата на действие на престъпната група. Повечето от общо 11-те задържани са криминално проявени за измами, наркотици и противозаконни отнемания на МПС.

Приблизително схемата е – от адрес в кв. „Гоце Делчев” се раздават картите и лицата предимно нощно време, теглят пари с бели пластики, предимно от сметки на чужденци. Парите са теглени от банкомати. Скимирани са банкови карти, за които сме почти сигурни, че са предмет на престъпление в чужбина, внасят се в страната, и се теглят парите”, обясни комисар Валери Йорданов.
Най-известен в престъпната група е мъж с прякор Рапа. Почти всички от задържаните лица в престъпната група са криминално проявени по линия на наркотици, противозаконни отнемания на моторни превозни средства и измами. По този случай се работи съвместно със Софийска градска прокуратура по заведено досъдебно производство. В момента, в който се стигна до по-голяма яснота, се пристъпи към реализация, каза комисар Валери Йорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8013 |01.06.2010 Арестуваха шестима от "Винпром Карнобат" . 11| 6328 |29.05.2010 В. Димитров: Обвиниха ме заради битката на лобитата Овчаров-Петков . 4| 5115 |28.05.2010 Обвиниха Юруков за далавери за над 60 млн. лв. . 0| 8960 |26.05.2010 Обвиниха "наглия" Вальо Бореца в 2 убийства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads