Реклама / Ads
9| 3955 |19.11.2019 НОВИНИ

Очаквано Борисов обеща НС да не променя схемата на болничните

.
Министър-председателя Бойко Борисов заяви, че ще се запази старият режим на изплащане на болничните за работниците. Предложението да не се изплаща първия ден от болничните няма да се входира, стана ясно от думите му пред журналисти по време на обхода на строителството на АМ „Хемус“ край Габрово.
 

Много политически експерти допуснаха, че след дебатите за болничните, Борисов ще закрие темата, като каже, че нищо няма да се променя. Всъщност така и стана.

 

"Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да не наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните", коментира премиерът на страната. Той призна, обаче че проблем с фалшивите болнични има. Той добави също, че не няма как на всеки нарушител да се сложи полицай.

 

„Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента. Със синдикатите и работодателите в тристранката този проблем ще се гледа. Лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Това с фалшивите болнични не може да продължава. Не може да проверяваме дали всеки е болен. Демокрацията е хубаво нещо, но ние трябва да я подпомогне“, заяви Борисов.

 

„Синдикатите са във възторг, защото минималната пенсия става 250 лева. Това е отколешна мечта. Икономиката върви добре, индустрията върви добре и можем да си го позволим“, каза още Бойко Борисов, цитиран от новини. бг.

 

Министър-председателят коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат. "Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета. Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана им. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии", разясни Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4157 |18.11.2019 Борисов: Националната ни сигурност е гарантирана само в рамките на НАТО . 14| 13103 |18.11.2019 Илиян Василев: Пеевски управлява България чрез Борисов, Гешев е негов избор . 16| 19490 |18.11.2019 Октай пред Фрог: Ако Борисов няма общо с избора на Иван Гешев, незабавно да уволни правосъдния министър . 5| 4483 |18.11.2019 Съвсем очаквано! УС на Асоциацията на прокурорите брани Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads