Реклама / Ads
8| 5445 |25.10.2012 НОВИНИ

Очакват се присъди по делото срещу бившия военен министър

.
Да бъдат изключени показанията на основния свидетел от материалите по делото срещу Николай Цонев, поиска защитникът на подсъдимия Тенчо Попов.
 

Делото срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров продължава и днес с пледоарии на адвокатите. До края на деня се очаква Софийският градски съд да се произнесе с присъди за тримата.

Според адвокат Константин Симеонов в показанията на ключовия свидетел - следователят Петър Петров, има „откровени лъжи". Адвокат Симеонов също е на мнение, че искането за прилагането на СРС-та по делото са направени незаконно. Според него е извършено престъпление, т.е съставен е документ с невярно съдържание.

Авторът на исканията - зам. градският прокурор Роман Василев, е бил вписан в долния край вляво от машинописката на Апелативен съд -Бургас, обясни Константинов. По думите му авторът на искането и на разрешението са написани от „една и съща ръка и с едно и също мастило", което означава, че са били подготвени предварително.

Адвокат Константинов е категоричен, че основният свидетел по делото е излъгал и не е надежден. Освен това от вътрешната страна на плика с подкупа са открити само отпечатъците на следователя Петров. Константинов обясни, че Петров има и криминални регистрации -за кражба през 90-те години и за шофиране в нетрезво състояние. По време на заседанията по делото следователят е излъгал също, че има само един мобилен телефон. Това показват разпечатки от мобилните разговори. Адвокат Константинов обяви още в съдебна зала, че Петров е бил разпитван един час след като е направено искане за ползване на СРС-та. Това е станало на 16 март в 16.00 часа.

Прокуратурата поиска общо 20 години затвор за тримата.
Бившият военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов са обвинени в даване на 20 хиляди лева подкуп на следователя Петьо Петров. След пледоариите на адвокатите днес право на последна дума имат и подсъдимите. Съдът вероятно ще се произнесе с присъда до края на деня.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6558 |25.10.2012 Делото "Октопод" влезе в ледников период . 3| 5668 |25.10.2012 Съдът гледа делото срещу Алексей Петров . 23| 5593 |19.10.2012 Цветанов: Очакват ни избори на омраза . 2| 5316 |19.10.2012 Б. Найденов чака присъди по делото САПАРД от Върховния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads