Реклама / Ads
39| 7627 |03.06.2013 НОВИНИ

Официално: Цветлин Йовчев поиска 6 оставки

.
Министър Цветлин Йовчев Източник: Булфото
Министър Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на пет областни дирекции на МВР и на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вътрешният министър разпореди спешни мерки за противодействие на престъпността.
 

Неупражнен контрол е причината да бъде поискана оставката на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Със същите мотиви ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция" комисар Валентин Симеонов.

За слаби резултати в дейността на ръководените от тях структури министър Цветлин Йовчев поиска оставките и на директорите на областните дирекции на МВР във Видин - старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил - комисар Георги Джоглев, Монтана - главен инспектор Даниел Псалтиров, Плевен - комисар Мирослав Петров и Търговище - комисар Станимир Парашкевов.

Министърът разпореди краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване.

Цветлин Йовчев разпореди още подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция".

На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.

Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси. Активно противодействие на т.нар. „битова престъпност", както и на финансовите престъпления, ефективно изразходване на ресурсите, гаранции за законност във всички действия на полицейските служители - включително чрез засилване на ролята на дирекциите „Инспекторат" и „Вътрешна сигурност", публичност и отчетност на всеки шест месеца са приоритетните направления, които бяха откроени на днешната среща с ръководния състав на министерството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5807 |03.06.2013 Цветлин Йовчев спира даренията в МВР . 19| 6784 |31.05.2013 Цветлин Йовчев обеща сериозен завой в МВР . 8| 5604 |30.05.2013 Цветлин Йовчев потвърди: Калин Георгиев напуска . 52| 6689 |29.05.2013 Цв. Йовчев: Изваждането на СДОТО не би затруднило работата на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads