Реклама / Ads
0| 4938 |21.04.2016 НОВИНИ

Официално: Турската “Аджъбадем” изкупи на 100% "Токуда" и се сля със "Сити Клиник"

.
Аджъбадем” (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.), заедно със своето дъщерно дружество в Македония - болницата “Аджъбадем Систина” (Acibadem Sistina), обявиха, че днес са подписали споразумение за придобиването на болница „Токуда“ в България и нейното дъщерно дружество "Токуда Груп", както и за едновременното сливане с водещата верига лечебни заведения “Сити Клиник”.
 
Сделката е за купуването на 100% от групата „Токуда“, докато тази със „Сити Клиник“ е комбинация от закупуване на акциите на част от акционерите. Останалата част от акционерите вливат своите дялове в новото дружество. След подписването на споразуменията, 76,5% от акционерния дял на новосъздената компания (“Special Purpose Vehicle”) е собственост на “Аджъбадем”, а останалите 23,5% - на акционери от “Сити Клиник”.

„Сити Клиник“ е създадена през 2010 година, която предоставя здравни услуги на територията на София, Варна и Бургас. Групата се състои от 3 болници и 3 медицински центъра, като в нея е единствената болница в България, акредитирана от Joint Commission International (JCI). След откриването на новия онкологичен център „Сити Клиник“ се превръща в лидер в лечението на сърдечно-съдови и онкологични заболявания. Сърдечно-съдовият център на „Сити Клиник“ е университетска болница към два от най-големите медицински университета в България, обединявайки високото качество на медицинските услуги с развойна и академична дейност.

„Токуда Груп“ е най-голямата частна здравна структура в България, която включва 550 болнични легла, медицински център, център за клинични проучвания, аптека и хоспис, разположени на едно място в София. Лечебното заведение отваря врати през 2006 година като първата частна болница, 100 % собственост на японски инвеститор. Общата площ на болничната база е 52 000 кв. м., като в нея се предоставя комплексно лечение в почти всички медицински специалности. Болницата разполага с 30 отделения и 22 операционни зали.
Сключването на двете сделки ще доведе до създаването на най-големия частен доставчик на здравни услуги в България и ще го превърнe във водеща здравна институция в Централна и Източна Европа. Така „Аджъбадем“ се утвърждава като глобална марка, която се допълва от пазарните позиции, високото качество на обслужване и репутацията на „Токуда“ и „Сити Клиник“.

След сливането здравната група ще продължи функционирането си под името „Аджъбадем Сити Клиник”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11732 |18.04.2016 Д-р Семерджиев: Турската „Аджъбадем” купува „Токуда” за 35 млн. евро вместо за 100 млн. . 0| 4772 |24.03.2016 ЕС обмисля да затвори българо-турската граница за мигранти . 12| 5044 |04.03.2016 Бойко Борисов: Граничарите от турската граница няма да бъдат прехвърляни на гръцката и македонската . 4| 4221 |09.02.2016 Митов се загрижи за опазване гръцко-турската граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads